Eveniment

Cererile de eliberare a pașapoartelor se depun exclusiv în baza unor programări on-line, în perioada 11-31 martie; audiențele se suspendă

În perioada 11-31 martie, cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare se depun la servicile publice comunitare de pașapoarte, exclusiv în baza unor programări on-line, transmit reprezentanții Direcției Generale de Pașapoarte. De asemenea, audiențele, atât la sediul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, vor fi suspendate în perioada 11- 31 martie, iar în funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilitã ulterior.

Potrivit sursei citate, programările on-line vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro, iar autoritățile solicită cetățenilor să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentarã în spațiile destinate publicului.

Accesul în locații în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor va fi permis numai solicitanților și, după caz, reprezentanților legali ai acestora, în baza programărilor on-line și a documentului de identitate, în original.

În ceea ce privește ridicarea pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare, accesul în locații se va face în baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a documentului de identitate, în original.

Cetățenilor li se recomandă să opteze pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat, caz în care cheltuielile de expediție se ridică la suma de 8 lei + TVA.

Serviciile pentru care nu se fac programări on-line, solicitate atât Direcției Generale de Pașapoarte, cât și serviciilor publice comunitare de pașapoarte, vor fi efectuate exclusiv prin corespondență poștală sau e-mail (adeverințe, furnizări de date din Regsitrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple, petiții și informații de interes public).

Accesul la ghișeele de relații cu publicul ale Direcției Generale de Pașapoarte și serviciilor publice comunitare de pașapoarte, în vederea ridicării adeverințelor solicitate prin intermediul poștei electronice, se face în baza documentului de identitate, în original.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.