Eveniment

Ceremonie militară şi religioasă în cinstea eroilor din Primul Război Mondial

poza2Monica DUMITRESCU

Numele a 300 dintre eroii căzuţi în Primul Război Mondial au fost rostite în cadrul unei ceremonii organizată în Alexandria, vineri, 26 august 2016, la monumentul din faţa Palatului Administrativ al Judeţului Teleorman. Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, cu prilejul aniversării Centenarului Primului Război Mondial.

Pentru că numărul eroilor omagiaţi este foarte mare, pentru a putea fi rostite numele tuturor în cadrul acestor ceremonii, fiecărui judeţ i-a fost alocată o listă cu numele eroilor pomeniţi. Judeţului Teleorman i-au revenit eroii ale căror nume au iniţialele R şi S. Numele acestora au fost rostite pe liste de câte zece, de 30 de reprezentanţi ai instituţiilor publice locale.

Zecile de persoane prezente la manifestarea desfăşurată la Monumentul Eroilor din Alexandria, au participat la oficierea ceremoniei religioase, la rostirea numelor eroilor cãzuţi la datorie în ţară şi dincolo de graniţă, la intonarea imnului eroilor, au păstrat un moment de reculegere, iar la final, au aprins candele şi au depus flori.

Anul acesta au fost organizate, în premieră, în întreaga ţară, ceremonii de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”, dedicate împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în război.

One Comment

  1. Subofiterul

    Saracii militari. Singurul lucru la care sunt buni unii: organizarea ceremoniilor. Pe militari nu ii intreaba nimeni. In loc sa stinga focul si sa patruleze, bat pas de defilare ca sa multumeasca sefii. Si asta la maxim 2 saptamani.puneti mana la munca! Nu va bateti joc de militari!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.