Social

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandria – Şcoală Europeană

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat la începutul acestei săptămâni cele 64 de unităţi de învăţământ preuniversitar desemnate câştigătoare la a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale “Şcoală Europeană”. Printre acestea s-a numărat şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din municipiul Alexandria, singura unitate de învăţământ din Teleorman înscrisă anul acesta în competiţie. Acesta a ocupat locul 48 în ierarhia naţională obţinând 151 de puncte.

La ediţia din acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Pe primele trei locuri s-au clasat Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamţ (191 puncte), Liceul “Ştefan Procopiu” din Vaslui (190 puncte) şi Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni (187 de puncte). Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul “Şcoală Europeană – 2013″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat exclusiv pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi şcolare.

Competiţia Naţională „Şcoala Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în activităţi/programe/proiecte europene. Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-şi reconfirma titlul.

Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie s-a realizat după următoarele criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al şcolii, performanţele şcolare, asigurarea egalităţii de şanse, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale din perioada 2010-2013, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).

Printre şcolile teleormănene care au obţinut certificatul “Şcoală Europeană” la ediţiile anterioare se numără Liceul Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria şi Şcoala Gimnazială din comuna Frumoasa. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.