Politic

Centrul Cultural îşi caută încă managerul – Timotei Stuparu: “Funcţia nu se dă nici pe intervenţii, nu se dă nici pentru cumetri, nici pentru copii, nici pentru naşi, nici pentru fini…”

Carmen Dumitrescu

Povestea ocupării fotoliului de manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman preocupă instituţiile responsabile de foarte multă vreme. Pentru că după plecarea lui Timotei Stuparu din fruntea instituţiei amintite în poziţia de senator în Parlamentul României, s-au tot organizat concursuri fără nicio finalitate, pentru că persoanele înscrise au demonstrat că nu corespund cerinţelor. Timpul a trecut şi acum, Consiliul Judeţean Teleorman a mai aprobat o hotărâre pentru organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Centrului Cultural şi se speră că, într-un interval mai mult sau mai puţin lung, să se poată vorbi despre rezolvarea situaţiei. Dar despre concurs şi mai ales  unul dintre participanţii la el s-a discutat foarte mult, aceste controverse determinându-l pe Timotei Stuparu să facă o serie de declaraţii foarte ferme, legate de faptul că acest concurs va fi câştigat de cineva merituos şi pregătit, nu de vreo persoană care are în spate pe cineva care vrea să o sprijine, graţie vreunei relaţii de rudenie. De aceea, senatorul consideră că e obligaţia Consiliului Judeţean Teleorman să-şi apere instituţia din subordine, netolerând abuzurile de niciun fel: “Cred că este un moment care trebuie depăşit imediat în viitor, mai ales că s-au ţinut aici două concursuri de ocupare a postului de manager, cu rezultatele pe care noi le cunoaştem. Cred că în viitorul apropiat, concursul acesta va fi depăşit şi cineva îşi va asuma conducerea acestei instituţii. Dar să nu creadă nimeni că vor trece acest prag fără a avea anumite calităţi, stabilite prin lege şi de solicitările Consiliului Judeţean care este organizator de concurs. Funcţia nu se dă nici pe intervenţii, nici pe faptul că e vorba de urmaşul nu ştiu cui, nu se dă nici pentru cumetri, nici pentru copii, nici pentru naşi, nici pentru fini, se dă printr-un concurs pe care cel care îl va câştiga, îl va şi merita. V-o spun cu tărie acum că e cazul să punem o barieră o dată. Adică vreau să se oprească odată povestea asta. Tot felul de trepăduşi vor să-şi însuşească această instituţie şi să o dea apropiaţilor lor. Eu am învăţat că e important, ca manager să te gândeşti la instituţie, să o iubeşti şi să o promovezi şi să nu fim atenţi la restul intereselor, de ordin personal, care ar putea să o afecteze. Dacă instituţia este a Consiliului Judeţean, şi Consiliul Judeţean are obligaţia de acum înainte să păstreze această instituţie, care este folositoare pentru acest judeţ, pentru imaginea lui şi a Consiliului Judeţean. Pentru că multe alte instituţii din subordinea sa nu-i adus serviciile de imagine pe care i le aduce Centrul Cultural. Consiliul Judeţean trebuie să-şi apere instituţia de atacurile din afară. Pentru că nu este posibil ca instituţia singură să se apere”.

3 Comments

  1. Aoleu, Teleormnul bubuie de cultura. Multe burueni …sunt puse la cultura…. si cresc….si cresc….si stuparu isi da cu parerea….cica el este calificat…vai de noi cu asa oameni de cultura!!!!!…
    Functia nu se da pe interventii , ci , in TR e invers….se IA prin interventii si politiceste…

  2. nu stiu de unde ar iesi un bun gestionar al culturii de la noi din judet, deoarece in afara de aceasta institutie care a avut un manager numit politic doar pt. ai lasa locul pe listele parlamentare d-lui Musatescu. Acum de unde sa gasesti asa ceva aici? Noi n-avem teatru, filarmonica, cinematograful a ajuns o ruina de mult, nici macar o librarie de carte! Apropo, mai schimbati si profesorii de pian, de canto sau vioara de acolo, n-am vazut un rezultat notabil! Intamplator am fost la ziua muzicii de la biblioteca judeteana si am ascultat 2 pianiste ale unui profesor tanar de aici din oras care efectiv au lasat lumea cu gura cascata. Eu am avut copilul acolo la pian la unul din marile nume de la scoala de arta si exact ca la hora:”un pas inainte si 2 inapoi”, l-am retras si l-am dat in particular.

  3. Se da pentru neveste si cu asta basta. Nu puteai sa zici direct?! ne lasi sa ghicim sau cum?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.