Social

Centrele de la Olteni, Talpa și Botoroaga își sistează, temporar, activitatea; personalul medical va fi folosit pentru vaccinarea în mediul rural

Centrele de la Olteni, Botoroaga și Talpa își sistează, pentru moment, activitatea, anunță Stelian Cristea, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Teleorman. Personalul care a activat în cele trei centre va fi implicat în vaccinarea în mediul rural, mai arată sursa citată, iar toate cele trei centre rămân pregătite pentru ca, în cazul în care va fi nevoie, să-și poată relua activitatea în cel mai scurt timp.

De altfel, miercuri, 16 iunie, trei echipe mobile ale centrelor de vaccinare de la Turnu Măgurele și Alexandria, s-au deplasat în localitățile Lunca, Ciuperceni și Răsmirești, pentru a vaccina anti-COVID.

„Campania de vaccinare merge bine în mediul rural, vreau să vă spun că numai astăzi (n.r. miercuri, 16 iunie), trei echipe mobile, două de la Turnu Măgurele și una de la Alexandria, sunt la Răsmirești, Lunca și Ciuperceni, pentru a vaccina. Mai mult, am făcut cerere pentru doze de vaccin Johnson&Johnson, pentru că nu mai aveam deloc și nici medicii de familie nu mai aveau, iar luni și marți am distribuit medicilor de familie acest tip de vaccin, pentru care exista o cerere ridicată la nivelul județului”, a precizat Stelian Cristea.

Numărul total de doze administrate, la nivelul județului, de la debutul campaniei de imunizare (31 decembrie 2020) și până luni, 14 iunie, se ridică la 108.858, din care. Potrivit cifrelor oficiale, cu prima doză au fost vaccinate 55.130 de  persoane, iar 48.887 de persoane au primit schema completa de vaccin. De asemenea, 4.841 de persoane au ales să se imunizeze cu serul produs de Johnson&Johnson, care se administrează în regim de doză unică, în cabinetele medicilor de familie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.