Social

Centre de vaccinare pentru imunizarea cu AstraZeneca la Botoroaga, Olteni și Talpa

Imunizarea populaţiei cu vaccinul AstraZeneca va începe luni, 15 februarie, motiv pentru care, la nivel național, vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, între acestea trei la nivelul județului Teleorman. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică, ing. Stelian Cristea, în județ vor fi deschise centre de imunizare cu  vaccinul produs de AstraZeneca la Talpa, Olteni și Botoroaga, unde va funcționa câte un singur flux, ceea ce înseamă câte 60 de persoane.

„În celelalte centre de vaccinare funcționale, respectiv cele din municipii și orașe, se vaccinează la momentul acesta rapelul cu Pfizer și prima doză cu Moderna. Ce vreau să menționez este faptul că procesul de vaccinare s-a derulat conform programărilor de pe platformă, făsă sincope. În cele trei centre care se vor deschide pentru vaccinarea cu AstraZeneca se va vaccina numai cu AstraZeneca, iar programările se pot face începând de astăzi (n.r. miercuri, 10 februarie)”, a declarat ing. Stelian Cristea.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește reacțiile adverse la imunizarea cu cele două tipuri de vaccin, respectiv Pfizer și Moderna, a fost vorba despre unele reacții ușoare, care au fost tratate de medicii din centrele de vaccinare, nefiind nevoie de investigații suplimentare ori spitalizare.

Imunizarea cu AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile prin care se poate realiza programarea la vaccinare rămân cele cunoscute deja, și anume: prin intermediul platformei electronice, prin medicul de familie/ curant, dar și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.