Eveniment

Cele mai multe solicitări la ambulanţă sunt pentru virozele respiratorii, dar şi pentru cardiaci

În această perioadă, cele mai multe solicitări pe care le primesc medicii de la Serviciul de Ambulanţă Teleorman sunt pentru virozele respiratorii, probleme cardiace, dar şi pentru enterocolite apărute la copii. În primul rând, au apărut afecţiunile de sezon. Medicii se confruntă cu viroze respiratorii, dar şi cu enterocolite şi nu mai ştiu ce sfaturi dea, având în vedere că multe dintre ele nu pot fi puse în practică, în sensul că nu poţi impune sau recomanda statul în casă, mai ales în cazul copiilor mici, când acest lucru trebuie neapărat făcut, părintele fiind nevoit să iasă din casă şi cel mic nu are cu cine rămâne. Dacă nu se poate evita ieşitul din casă, medicii recomandă, ca măcar, aglomeraţiile să fie evitate, pentru ca atât adulţii, dar mai ales copiii să fie feriţi de boli.

Simptomele pot apărea după câteva ore de la infestare sau chiar la câteva zile, în funcţie de agentul care a determinat infestarea. Lipsa poftei de mâncare ar trebui să fie primul indiciu că ceva nu este în ordine. Un copil cu enterocolită poate avea diaree, vărsături, dureri abdominale, febră, frisoane, stare generală alterată, dar nu este obligatoriu ca un copil să manifeste toate simptomele simultan. În funcţie de gravitatea bolii, pot apărea unul, două sau mai multe simptome. Enterocolitele sunt periculoase nu numai din cauza virusurilor, bacteriilor şi paraziţilor care le declansează, ci şi din cauza urmărilor de durată ale infecţiei. În special la bebeluşi poate fi afectat sistemul digestiv şi se poate rămâne cu sensibilitate pe durata întregii vieţi. Alte efecte majore ale enterocolitei sunt deshidratarea şi malnutriţia. Totodată, având în vedere că este început de sezon rece, medicii recomandă ca la prima ocazie persoanele aflate la risc, mai ales, dar şi cei cu risc scăzut de a face gripă, să se vaccineze împotriva virusului gripal.

Pe lângă virozele respiratorii şi bolile digestive pentru care părinţii sună la salvare, cele mai multe apeluri, din cele peste 430 de solicitări făcute de teleormăneni către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, au fost pentru durerile abdominale sau de spate, tulburările cardiace, creşteri ale tensiunii arteriale sau accidente vasculare cerebrale, după cum preciza asistentul şef al SJA Teleorman, Cristian Popescu.

Acesta a mai precizat că la finalul săptămânii trecute, consumul de alcool a făcut din nou victime, 18 teleormăneni ajungând la spital cu diferite traumastisme cauzate de lovituri sau alte violenţe exrcitate asupra lor, cele mai multe pe fondul consumului de alcool. Tot cu traumatisme, dar din cauza neatenţiei, au ajuns la spital alţi 18 teleormăneni, aceştia suferind diverse leziuni din cauza căderilor de la înălţime sau din cauza unor accidente casnice. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.