Politic

Cele mai importante organizaţii locale ale liberalilor şi-au ales preşedinţii

Cele trei organizaţii municipale ale liberalilor teleormăneni şi-au ales preşedinţii pentru următorii patru ani, în acest sens fiind organizate alegeri interne în PNL Alexandria joi, 30 martie, în PNL Turnu Măgurele vineri, 31 martie, iar în PNL Roşiorii de Vede sâmbătă, 1 aprilie. Rezultatul scrutinului intern a fost unul previzibil la Turnu Măgurele, unde Claudiu Crăcea a fost reales în frunte organizaţiei municipale pentru următorii patru ani. Nici la Roşiorii de Vede rezultatul nu a fost unul de natură să surprindă prea tare, Alexandru Iliescu obţinând  68 de voturi „pentru”, în timp ce contracandidatul său, Jean Dina Covaci, a obţinut numai 27 de voturi.

Alegerile interne care au surprins au fost însă cele din Organizaţia PNL Alexandria, unde Florin Titirişcă a obţinut 80 de voturi şi a pierdut preşedinţia partidului în favoarea candidatului PNL pentru Camera Deputaţilor, Mihai Murar, care a fost votat de 92 dintre colegii săi.

De altfel, o surpriză pentru liberalii alexăndreni a fost candidatura consilierului local Cătălin Dumitraşcu şi absenţa dintre candidaţi a fostului preşedinte al vechiului PNL, George Drăghici. În timp ce primul a ţinut să precizeze că se regăseşte printre candidaţi în semn de protest, el nefăcând parte din niciuna dintre cele două tabere formate la nivelul organizaţiei, respectiv „tabăra Murar” şi „tabăra Titirişcă”, cel de-al doilea a precizat că a decis să nu candideze pentru nicio funcţie în PNL Alexandria, tot în semn de protest, însă că va rămâne în partid ca simplu membru.

În organizaţia orăşenească de la Videle, alegerile interne sunt programate să aibă loc marţi, 4 aprilie, în timp ce organizaţia PNL Zimnicea îşi va alege noul preşedinte luni, 10 aprilie. Odată cu încheierea scrutinului la PNL Zimnicea, toate cele cinci oraşe şi municipii liberale din judeţ vor pune capăt interimatului din ultimii doi ani. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.