Eveniment

Cel puțin zece autospeciale de stingere noi vor intra în dotarea ISU Teleorman

476 de autospeciale de stingere vor intra în dotarea pompierilor din țară, prin intermediul proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Dintre acestea, 200 de autospeciale au o capacitate de 10.000 l, iar alte 276 sunt autospeciale mixte, care pe lângă o capacitate de 4.000 l au și echipamente de descarcerare.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 159.116.504,8 euro, iar achiziția unor noi autospeciale este mai mult decât necesară, spun reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în contextul în care peste 40% din autospecialele din dotarea pompierilor au mai mult 20 de ani vechime.

Cele două acorduri-cadrul pentru furnizarea celor 476 de autospeciale au fost semnate, marți, în cadrul unei videoconferințe la care au luat parte ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul de stat dr. Raed Arafat, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea, dar și conducrea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

La videoconferință au luat parte și inspectorul șef al ISU Teleorman, col. Marius Stancu, dar și subprefectul județului, Nicoleta Voicu.

Despre ce anume înseamnă semnarea celor două acorduri-cadru pentru pompierii din județ, col. Marius Stancu a precizat că se așteaptă ca cel puțin zece autospeciale noi să intre în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.

„S-a făcut o analiză cu ceva timp în urmă, iar județul Teleorman, fiind un județ cu caracter preponderent agrar, cu siguranță vom beneficia de autospecialele de 10.000 l pentru că sunt foarte utile pentru activitatea noastră. Iar celelalte autospeciale, care sunt unele mixte, de 4.000 l și cu echipamente de descarcerare, ne vor permite pe viitor ca, din toate locațiile noastre, cele în care ne desfășurăm activitatea, să intervenim și în cazul accidentelor rutiere, pentru că în momentul de față nu stăm prea bine pe partea de echipamente de descarcerare, dar avem un minim necesar, însă acesta poate fi completat oricând cu tehnică nouă. De fapt, am și beneficiat de un complet nou de descarcerare din fondurile pe care le avem alocate de Consiliul Județean anul trecut, echipamentul în momentul de față este în dotarea Punctului de lucru Drăgănești Vlașca”, a spus col. Marius Stancu, inspector șef al ISU Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.