Social

Cei 150 de euro promişi de Guvern vor ajunge la profesori săptămâna viitoare

Monica DUMITRESCU

Unităţile de învăţământ au primit la începutul acestei săptămâni adrese prin care Ministerul Educaţiei solicită de urgenţă conturile pentru a vira “banii de cărţi”. Este vorba despre cei 150 de euro promişi de Guvern pentru achiziţia de materiale didactice de către profesori, prin programul “Dezvoltarea carierei didactice”.

“În vederea implementării proiectului strategic la nivel naţional din fonduri europene privind alocarea a 700 de lei/ persoană personalului didactic şi didactic auxiliar de predare, vă rugăm să ne trimiteţi de urgenţă numărul contului sume de mandat”, se solicită în circularele trimise de Ministerul Educaţiei unităţilor de învăţământ. Termenul limită de transmitere a datelor a fost 5 noiembrie.

Bani vor primi toţi profesorii, indiferent dacă sunt titulari sau suplinitori, care au cel puţin jumătate de normă. Noul program este diferit de cel prin care profesorii primeau 100 de euro pentru cărţi. De data aceasta, nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice, cărţi, participare la cursuri, conferinţe şi aşa mai departe.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, banii vor ajunge la profesorii din Teleorman în prima parte a săptămânii viitoare.

One Comment

  1. Probabil ca nu ati citit metodologia MEN care spune altceva cu primirea si modalitatile de primire. http://www.edu.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.