Politic

Cei 12 parlamentari aleşi în 2012 şi-au încheiat mandatul. Trei dintre ei au primit, din nou, votul de încredere al teleormănenilor

Nicolae Mohanu, Timotei Stuparu, Liviu Dragnea, Cătălina Ştefănescu, Adrian Simionescu şi Valentin Boboc, din partea PSD, Alin Bucur şi Florinel Dumitrescu, din partea PP-DD, Crin Antonescu, Marin Almăjanu şi Ică Florică Calotă, din partea PNL, dar şi Lucian Militaru, din partea PD-L s-au instalat, în 2012, în scaunele de senatori, respectiv deputaţi, prentru a reprezenta interesele electoratului teleormănean timp de patru ani. Mandatul încredinţat cu patru ani în urmă s-a încheiat, locul acestora fiind luat de noii aleşi ai judeţului. Patru mandate de deputat şi unul de senator au fost atribuite direct în urma scrutinului de duminică, 11 decembrie, astfel că trei mandate de deputat din cele cinci ce revin judeţului Teleorman au revenit PSD, în timp ce un mandat a revenit PNL. Liviu Dragnea, Adrian Gâdea şi Valentin Boboc (PSD) şi Daniela Mara Calista (PNL) au obţinut mandate întregi în camera inferioară a Parlamentului, în timp ce Carmen Daniela Dan a obţinut un număr întreg de voturişi a câştigat un loc în camera superioară a Parlamentului. Cel de-al cincilea mandat de deputat, precum şi al doilea mandat de senator au a mers la redistribuire, iar organizaţiile judeţele ale ALDE şi PNL s-au ales cu cele două mandate de parlamentar. Calotă Florică Ică, preşedintele ALDE Teleorman, şi-a adjudecat locul în Camera Deputaţilor, în timp ce Eugen Pîrvulescu s-a ales în urma redistribuirii cu cel de-al doilea fotoliu de senator ce revine judeţului Teleorman.

Din cei 12 parlamentari aleşi în 2012, numai trei îşi continuă activitatea în Legislativ pentru încă patru ani, respectiv deputaţii Liviu Dragnea, Valentin Boboc şi Calotă Florică Ică, ceilalţi orientându-se spre alte domenii de activitate sau spre alte judeţe în care să candideze. Astfel, Adrian Simionescu a ajuns la concluzia ca un mandat în Camera Deputaţilor este mai mult decât suficient şi a decis să se ocupe de propriile afaceri, Crin Antonescu s-a hotărât să părăsească definitiv scena politică, Marin Almăjanu este ţinut departe de activitatea politică de unele probleme de sănătate cu care se confruntă de ceva timp, Lucian Militaru nici măcar nu s-a regăsit printre candidaţii liberalilor la parlamentare, în timp ce Florinel Dumitrescu a ocupat ultima poziţie pe lista de candidaturi a social-democraţilor pentru Senat. Cătălina Ştefănescu şi-a cam încheiat socotelile cu politica autohtonă şi şi-a încercat norocul în campania electorală din SUA, Timotei Stuparu a ajuns la concluzia că este timpul să-i lase pe colegii mai tineri de partid să îşi încerce norocul pentru un mandat de parlamentar, iar Alin Bucur a candidat, din nou, la alegerile de pe 11 decembrie, de această dată în judeţul Ilfov. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Nu mai vorbeste nimeni de Almajanu?Mai are vreo implicatie in partid ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.