Sport

Cea mai mare performanţă din sportul teleormănean – Andreea Ogrăzeanu este primul teleormănean participant la Jocurile Olimpice!

La final de an sportiv 2012 multe lucruri se pot spune, după unul din cele mai interesante sezoane. Poate şi din cauză că a fost an olimpic, cea mai valoroasă sportivă pe care o are Teleormanul, atleta Andreea Ogrăzeanu, a fost nevoită să stea în plan secund din punct de vedere al rezultatelor pe plan naţional, iar toată atenţia s-a canalizat pe participarea la Jocurile Olimpice. Sportiva legitimată la CSS Alexandria / Farul Constanţa, pregătită de antrenorea Cristina Manea, a avut în acest an cel mai sinuos parcurs al carierei. A început foarte tare, în sezonul de sală, dar la un banal concurs în luna februarie s-a accidentat şi a ratat numeroase competiţii, astfel că a fost nevoită să se menajeze, pentru a participa la capacitate maximă la Olimpiada de la Londra. A ratat Andreea Ogrăzeanu inclusiv Mondialele de seniori indoor, dar şi mai bine de o lună de pregătire, lucru care şi-a pus amprenta asupra prestaţiei sale ulterioare. A fost prima accidentare serioasă din carieră pentru sportiva pregătită de Cristina Manea (a mai avut o accidentare uşoară, în urmă cu vreo patru ani, suferită tot în perioada rece a anului), care ulterior a urmat un program strict de pregătire şi refacere, sub îndrumarea antrenoarei sale.

Ulterior, lucrurile au intrat pe făgaşul normal, iar Andreea Ogrăzeanu a revenit în concursuri, a participat la Naţionalele de aer liber, dar şi la Jocurile Olimpice. Acolo n-a reuşit să obţină rezultate deosebite, însă a fost primul român prezent la Olimpiadă într-o probă de sprint (100 şi 200 metri)! Mai mult, a fost primul teleormănean care concurează la Olimpiadă şi reprezintă un club din Teleorman, iar această disctinţie este mai presus decât orice rezultat pe plan naţional sau chiar în afară. Andreea Ogrăzeanu, sportivă care la 31 decembrie 2012 îşi încheie actualul angajament, cu CSS Alexandria şi Farul Constanţa, este un reper în sportul teleormănean şi în sprintul românesc. Iar pentru această sportivă de mare valoare pot fi făcute eforturi să reprezinte în continuare Alexandria şi judeţul Teleorman.

 

Performanţele obţinute de Andreea Ogrăzeanu în anul 2012 au fost:

Loc 1 la Campionatul Naţional de tineret, aer liber, 200 m (23,33), Bucureşti, 15-17 iunie 2012 (prof. Manea Cristina);

Loc 2 la Campionatul Naţional de seniori, aer liber, 200 m (23,29) Bucureşti, 7-8 iulie 2012 (prof Manea Cristina);

 

Rezultatele Andreei Ogrăzeanu la Olimpiada e la Londra au fost:

* 100 metri plat – runda 1

– locul 38 general, locul 5 în serie, cu rezultatul 11.44 secunde;

* 200 metri plat – runda 1

– locul 36 general, locul 6 în serie, cu rezultatul 23.46 secunde.

Bogdan Pană

3 Comments

  1. PRIMUL SPORTIV TELEORMANEAN LEGITIMAT LA UN CLUB DIN TELEORMAN CARE A PARTICIPAT LA JOCURILE OLIMPICE A FOST ANDREEA OGRAZEANU, DEGEABA INCEARCA UNII SA MINIMALIZEZE ACEASTA PERFORMANTA A CELEI MAI MARI SPORTIVE DIN JUDET. IN REST, SA AUZIM DE BINE, POATE MAI RAMANE SA CONCUREZE LA ALEXADRIA, DESI PENTRU RAUTATILE UNORA “IMPORTANTI”, PARCA NU S-AR MERITA. SI SUNT MULTI CEI CARE VOR SA SCAPE DE OGRAZEANU, CA I-A RUPT DE TOT CU PSEUDOPERFORMANTELE LOR

  2. Primul sportiv teleormanean prezent la JO a fost Mihai Cioc, la judo, Moscova 1980, unde a şi obţinut medalia de bronz! Era antrenat, la Tr. Măgurele, de Monica Enciu (decedata)

    • Prima participare a fost la Moscova, dar medalia de bronz a castigat-o patru ani mai tarziu la Los Angeles…
      Bogdane, inainte de a scrie ceva e bine sa te documentezi totusi…sunt destule informatii pe internet!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.