Sport

Cea mai bună echipă de fotbal din mediul rural s-a retras – Primarul din Brânceni a retras echipa din Liga a 4-a!

Unirea BranceniSeria surprizelor pare să nu se oprească în această toamnă, iar fotbalul teleormănean nu face excepţie. Cu cinci etape înainte de finalul turului de campionat, una din cele mai importante echipe ale acestui sezon fotbalistic al Ligii a 4-a, Unirea Brânceni, a depus o cerere de retragere din campionat! Acest lucru a surprins pe toată lumea, în primul rând pentru faptul că motivaţia nu s-a spus, doar faptul că ar fi vorba de lipsa banilor la echipă. Totuşi, “lipsa resurselor financiare”, la care se face referire, nu pare să stea în picioare, deoarece există o variantă de rezervă pentru ca echipa să continue în campionat, cel puţin până în iarnă, însă preşedintele onorific al clubului, primarul comunei Brânceni, Dumitru Neagu, pare decis să renunţe la această echipă. Surpriza este cu atât mai mare, cu cât echipa a doua a clubului, participantă în Liga a 6-a, îşi va continua activitatea!

Unirea Brânceni este în acest sezon una din echipele puternice ale campionatului judeţean. Preocuparea existentă din punct de vedere organizatoric este completată cu un lot bun pentru acest nivel, iar rezultatele din Cupa României, în care a trecut cinci tururi şi s-a oprit în şaisprezecimile de finală (când a pierdut în faţa liderului Ligii 1, Astra Giurgiu), însă toate astea pot fi “istorie”, pentru că Unirea Brânceni se retrage înaintea etapei a 11-a.

“Într-adevăr, am depus cererea de retragere a echipei, din cauze financiare. O parte din sponsorii noştri ne-au anunţat că se retrag, deşi aveam contracte ferme cu aceştia, asta este situaţia în România acum… Este greu să ţinem noi o echipă în Liga a 4-a, de aceea am depus personal cererea de retragere, şi am transmis-o către Consiliul local! Vom continua cu echipa a doua, în liga a 6-a, acolo însă sunt costuri foarte mici, însă nu schimbăm decizia de retragere din Liga a 4-a” – a spus primarul comunei Brânceni, Dumitru Neagu.

Clasată pe locul 3 în Liga a 4-a, cu 20 de puncte acumulate, Unirea Brânceni ar urma să “rupă” campionatul şi echilibrul (atât cât mai este) definitiv,  rezultatele obţinute în acest sezon urmând să se anuleze!

În final, să mai punctăm zvonul care se aude, vizavi de interesul unor apropiaţi ai echipei din Brânceni de a suporta costurile cu echipa, cel puţin până în iarnă, însă nici această variantă nu pare să-l determine pe primarul din Brânceni să renunţe la ideea retragerii din campionatul Ligii a 4-a a echipei locale.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.