Eveniment

Cea de-a III a întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ “Schools Coding, Robots Meeting”, la Școala Gimnazială Nr. 5 Alexandria

În intervalul 27 – 31 mai 2019, Școala Gimnazială Nr. 5 Alexandria a găzduit cea de-a III a întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ “Schools Coding, Robots Meeting”. La întâlnire au participat profesori din școlile țărilor partenere, respectiv Grecia si Turcia.

Luni, 27 mai 2019, partenerii greci și turci au fost primiți de doi elevi îmbrăcați în costume tradiționale din zona Teleormanului, după care au fost invitați să participe la un spectacol susținut de elevii școlii la Sala Primăriei Alexandria. În deschidere, Bogdan Doncea, directorul unității de învățământ, le-a urat bun venit, invitându-i să se bucure de spectacolul pregătit de copii.

Următoarele întâlniri, de miercuri, 29 mai și vineri, 31 mai, au fost pline de emoție, atât pentru cadrele didactice implicate în proiect, cât și pentru elevii participanți.

Miercuri, elevii au prezentat profesorilor de peste hotare proiectele făcute de ei în Scratch, un limbaj vizual de programare care îi ajută pe copii să învețe principiile de bază ale programării și Micro:Bit, un mic computer programabil care facilitează copiilor învătarea programării software.

Vineri, au fost prezentate proiectele realizate cu ajutorul roboțelului Edison. Edison este un roboțel programabil folosind EdWare, un limbaj de tip drag and drop ce este ușor de învățat.

Cele două învățătoare care au pregătit elevii în cadrul acestui proiect, Voicu Popescu Corina și Mihaela Ciofalcă sunt de părere că robotica este o cale captivantă și distractivă în predarea unor noțiuni de matematică, informatică sau tehnologie. Folosind roboții, copiii devin creativi și își antrenează gândirea critică în rezolvarea problemelor cu care se confruntă în lumea reală. Acestea au precizat că, prin intermediul acestui proiect, își doresc să ofere copiilor șansa de a încerca o metoda alternativă de studiu, cea mai buna metodă de a învăța fiind prin joacă.

La finalul întâlnirii, Mihaela Ciofalcă a precizat că mulțumește “elevilor, părinților și profesorilor implicați, pentru responsabilitatea asumată, educația culturală oferită, precum și pentru contribuția adusă la reușita derulării acestei întâlniri”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.