În ultima perioadă, liderii formaţiunilor politice din interiorul coaliţiei de guvernare au susţinut că, între partidele din arcul guvernamental, lucrurile stau bine, că nu există discuţii serioase, ci doar probleme punctuale, care nu creează însă disensiuni.
Despre o guvernare care merge ca unsă au discutat şi liderii politici teleormăneni, astfel că atât deputatul ALDE Ică Florică Calotă, cât şi Samuel Calotă, consilierul vicepremierului Gabriel Oprea şi vicepreşedinte UNPR Teleorman, au declarat, în repetate rânduri, că protocolul de guvernare este respectat. Despre lipsa problemelor în interiorul arcului guvernamental a vorbit şi coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, acesta declarând că toate discuţiile sunt izolate şi că nu există probleme care să nu poată fi rezolvate.
Declaraţiile acestora au apărut pentru a clarifica lucrurile în condiţiile în care numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Serviciului de Informaţii Externe a dus la discuţii în contradictoriu în interiorul coaliţiei de guvernare, unde social-democraţii n-au picat de acord cu Oprea şi oamenii săi în privinţa propunerii preşedintelui Klaus Iohannis pentru şefia SIE. UNPR a susţinut numirea lui MRU la conducerea serviciului, în ciuda poziţiei PSD, iar poziţiile diferite adoptate de cele două formaţiuni politice care joacă la aceeaşi masă au fost trecute cu vederea, mai mult sau mai puţin, în condiţiile în care, au susţinut liderii UNPR, numirea conducerii SIE nu se regăseşte în protocolul de guvernare.
Lucrurile par să se tulbure iar în interiorul arcului guvernamental, în condiţiile în care, celebra Hotărâre de guvern, prin care salariile a 48 înalţi demnitari, printre care preşedintele ţării, premierul, miniştrii, dar şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, au fost dublate sau chiar triplate, a dus la apariţia unor discuţii în contradictoriu în interiorul coaliţiei. Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea se acuză reciproc de minciună în cazul ordonanţei de mărire a salariilor demnitarilor, astfel că premierul Victor Ponta susţine că măsura vine în urma unei înţelegeri, în absenţa sa, între vicepremierul Gabriel Oprea şi preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Gabriel Oprea susţine că ideea a fost a premierului Victor Ponta.
„Ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta. Ştiu că premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizaţiile demnitarilor, în contextul discuţiilor despre creştrea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, ţinând seama de principiul atragerii competenţei şi lupta împotriva corupţiei şi din cei 71 de demnitari care erau vizaţi de proiectul de ordonanţă, au rămas la final 48”, a declarat Garbiel Oprea referitor la subiect.
Între timp, liberalii, din Opoziţie, profită de ocazie şi îi cer, încă o dată, demisia premierului Victor Ponta, pe motiv că şi-a pierdut autoritatea în coaliţia de guvernare. (Violeta Mocanu)