Eveniment

Ce le-a spus managerul Spitalului Județean Alexandria mămicilor care au depus reclamații împotriva pediatrului Olga Arghiropol

Astăzi, la Spitalul Județean Alexandria, au fost depuse primele reclamații scrise la adresa medicului pediatru Olga Arghiropol. Managerul unității spitalicești, Alexandru Dobre, a discutat cu cele cinci-șase tinere mame hotărâte să facă toate demersurile necesare, astfel încât, pediatrul în cauză să fie înlăturat din poziția de medic al Spitalului Județean. Alexandru Dobre a mărturisit faptul că detalii cu privire la comportamentul neadecvat al pediatrei i-au fost aduse la cunoștință de-a lungul timpului, însă verbal, fără ca la sediul instituției să fie înregistrată vreo reclamație scrisă. Totodată, a subliniat faptul că nu este tolerat un asemenea comportament de către conducerea Spitalului. Acesta a mai recunoscut și faptul că se află într-o situație grea, din cauza deficitului mare de medici existent la ora actuală, dar și pentru că nu există alte cadre medicale doritoare să se înscrie la concurs. De asemenea, managerul Spitalului Județean a dat asigurări că se vor face investigații în cadrul Comisiei de disciplină care va analiza situația pediatrului Arghiropol și că se va face tot posibilul ca Spitalul Județean de Urgență Alexandria să aducă noi medici.

Se pare însă că lucrurile vor trena, având în vedere că pediatra a intrat în concediu, urmând ca analiza în Comisia de etică să se facă la întoarcerea acesteia.

Referitor la reclamațiile depuse astăzi la sediul Spitalului Județean de Urgență Alexandria, tinerele mămici au relatat în detaliu situațiile neplăcute și experiențele traumatizante pentru copiii lor, urmând ca mâine, conform spuselor lor, să meargă mai departe și la Colegiul Medicilor.

One Comment

  1. Acum câțiva ani am adus la cunoștința directorului spitalului o problema similară: comportamentul inadecvat – e ușor spus – al doamnei doctor de la camera de garda a spitalului din Alexandria și al doamnei doctor neurolog din același spital. Din păcate directorul spitalului nu a luat nici o măsura. Răspunsul pe care l-am primit a fost: știu că nu se comportă cum trebuie, le spun în ședințe dar nu am cum să-i dau afara din cauză ca nu sunt plângeri in scris și de asemenea, pentru ca nu au alți medici cu care sa-i înlocuiască.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.