Sport

Ce joacă FCM şi ce ar vrea publicul! – Sistemul să fie de vină?

OLYMPUS DIGITAL CAMERANoutatea principală din perioada precompetiţională la FCM Alexandria o constituie implementarea sistemului de joc 4-3-3 de către antrenorul Sorin Albeanu, cel care a decis să rişte cu acest modul la primul joc din retur. Că n-a ieşit prea bine o demonstrează scorul final, 0-1, în jocul cu Inter Clinceni, dar mai ales reacţia oamenilor vizavi de prima partidă oficială din acest sezon. Altfel spus, majoritatea spectatorilor prezenţi la meci s-au arătat nemulţumiţi de modul în care s-a prezentat echipa FCM la primul joc, de lipsa spectaculozităţii şi, mai ales, a eficacităţii. “Doar un şut, două la poartă în tot meciul, asta am jucat!”, spunea un spectator în tribună, după meci, în timp ce altul a completat: “Nici când am avut vântul n-am tras la poartă!”

Într-adevăr, impedimentul principal, vântul puternic care a bătut vineri, a fost un factor determinant în desfăşurarea jocului, pe parcursul celor două reprize. În prima repriză, gazdele au avut acest atu, însă n-au reuşit să pună în real pericol poarta oaspeţilor, iar la pauză s-a intrat cu un 0-0 nedorit. În partea secundă, când oaspeţii au avut vântul în spate, aceştia au profitat şi au marcat singurul gol al meciului (min. 68), după o serie de greşeli ale jucătorilor alexăndreni.

Despre ce a jucat FCM Alexandria vineri, despre sistemul pe care l-a impus, antrenorul Sorin Albeanu a declarat ulterior: “Poate că sistemul pe care eu l-am stabilit nu este cel mai bun, dar eu spun că echipa nu s-a mişcat rău, la primul joc în sistem 4-3-3, am avut consistenţă în joc, am fost peste adversar la posesia mingii, am avut mai multe cornere, dar n-am avut şansă, să valorificăm situaţiile create. Eu spun că dacă reuşeam să înscriem în prima repriză, alfel era jocul”.

Da, la capitolul posesia mingii, FCM Alexandria a avut peste 60% din timp mingea, dar cam atât. Plus o anume impresie că a controlat jocul, îndeosebi în prima repriză.

Rămâne o singură întrebare: sistemul este de vină pentru echipa nu joacă foarte spectaculos, sau trebuie continuat pe linia aprofundării acestui 4-3-3 care presupune jucători cu calităţi specifice, “greu” de găsit în lotul alexăndrean.

Bogdan Pană

One Comment

  1. ALEXANDRU TRIFAN

    ATAT TIMP CAT vOICILA DA SFATURI ASA SE INTAMPLA!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.