Sport

Cazul “Manea” a agitat spiritele – Vrea Unirea Ţigăneşti să se retragă din campionat?

tiganestiÎn urmă cu aproape două săptămâni, Comisia de disciplină a AJF Teleorman lua decizia omologării, la “masa verde”, a jocului VN Olteni – Unirea Ţigăneşti cu 3-0 pentru gazde, deşi oaspeţii câştigaseră în teren (0-3). Motivul este contestaţia jucătorului Cătălin Manea, care a fost depistat legitimat şi la echipa Unirea Tricolor Bucureşti, pentru care activează frecvent, în fiecare săptămână. Mai mult, echipa oaspete, vinovată pentru folosirea unui jucător aflat în stare de dublă-legitimare, a fost penalizată cu suma de 750 lei, iar cuantumul amenzii a fost mai mic, deoarece echipei din Ţigăneşti i s-au acordat circumstanţe atenuante. Nemulţumită de respectiva decizie, conducerea clubului Unirea Ţigăneşti a făcut apel la comisia de resort, iar cazul a ajuns inclusiv pe masa Consiliului local din comună. În acest sens, clubul a luat în discuţie inclusiv retragerea din campionat, ca formă de protest la penalizarea dictată în cazul “Cătălin Manea”, pe care intenţionează să o aplice în cazul în care nu se dă câştig de cauză echipei din Ţigăneşti (de fapt, aceasta nu vrea să piardă jocul din teren şi să fie penalizată financiar).

În fond, cazul respectiv este destul de simplu pentru ambele părţi, în care fiecare susţine că are dreptate. Pe de o parte, antrenorul Florea Voicilă (cel care a reprezentat clubul Unirea Ţigăneşti în această speţă) consideră că echipa sa este de bună-credinţă, legitimând un jucător venit de o echipă retrasă din activitate (Viitorul Domneşti), pe care l-a legitimat la câteva luni după aceea. Mai mult, cei din Ţigăneşti spun că deţin întregul palmares al jucătorului respectiv, implicit dreptul de legitimare al acestuia, pe care îl are în lot de un an şi jumătate.

De partea cealaltă, AJF Teleorman a pus la dosar documentele existente ale jucătorului, respectiv s-au depistat două legitimaţii de jucător şi două fişe ale sportivului! Conform regulamentului campionatului judeţean, inclusiv al ROAF, într-o asemenea situaţie se anulează a doua legitimare a jucătorului respectiv, ţinându-se cont de istoricul activităţii sale, urmând să revină echipei care îl deţine, ca primă legitimare. În acest caz, Manea revine echipei din Bucureşti, se anulează legitimarea la Ţigăneşti, dar se mai alege şi cu o penalizare serioasă (se pare că AMFBucureşti i-a dictat o suspendare de 16 etape).

Ce pare foarte interesant în cazul Manea, care a fost iscat la jocul Olteni – Ţigăneşti, este faptul că înaintea jocului respectiv (din etapa a 11-a a Ligii a 4-a) oficiali ai echipei din Olteni au înştiinţat pe jucătorul respectiv că îl va contesta, în cazul în care va intra pe teren. Numai că, din buna-credinţă pe care au afişat-o în tot acest caz, cei din Ţigăneşti n-au ezitat să-l folosească pe jucătorul respectiv, care, pare-se, ar fi motivat că el “este antrenor la echipa din Bucureşti”. Dar, acum, pentru greşeala (vădit intenţionată) a lui C. Manea, răspunde echipa Unirea Ţigăneşti.

B.Pană

One Comment

  1. „Marele Voicila”trebuia sa-si mai dea odata cu stangu’ndreptu! Personal nu ma mira,la cat de priceput este el, mai ales ca acuma conduce si sedintele Consiliului local,mai stii?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.