Eveniment

Cătușe vândute „pe sub mână” la IPJ Teleorman, de un angajat al instituției

În timp ce majoritatea polițiștilor teleormăneni, fie că e vorba de cei de la rutieră, fie că e vorba de cei de la ordine publică sau din cadrul altor structuri care-și desfășoară activitatea cu precădere pe teren stau în frig fără să comenteze, că doar asta le este meseria, unii dintre angajații IPJ Teleorman, mai privilegiați, stau la căldură și numără izmene. Sau pistoale. Sau cătușe. În special, cătușe. Și mai fac și un ban pe deasupra, ca un supliment pentru salariul destul de substanțial oricum încasat de la Ministerul de Interne.

Polițiștii recent intrați în rândurile structurilor din cadrul IPJ Teleorman au învățat, încă din prima zi în câmpul muncii, că legea e făcută ca să fie încălcată.

Potrivit unor informații făcute publice chiar de reprezentanții unui sindicat al polițiștilor, cei 38 de agenți de poliție care au intrat în pâine la începutul lunii decembrie au mers la sediul IPJ Teleorman pentru a primi materialele din dotare. Astfel că, fiecare dintre tinerii polițiști a primit pistol, spray și baston. Cătușele nu mai erau pe stoc, susțin reprezentanții sindicatului SPR Diamantul, așa că tinerii polițiști au avut ocazia să și le procure singuri, de unde pot. Iar prima ofertă venea chiar de la IPJ Teleorman, unde magazinerul care le dăduse restul de materiale le-a oferit și cătușe, însă contracost, la prețul de doar 50 de lei. Banii? Cel mai probabil nu intrau în contul instituției, ci în propriul buzunar.

Și, se pare, angajatul IPJ Teleorman care a crezut că poate transforma instituția într-un SRL consideră că are „spatele” asigurat, prin urmare își permite să comită și găinării, sub protecția oferită de unele organizații sindicale.

Redacția Ziarului Teleormanul a formulat o cerere pe Legea 544/2001, prin care au fost solicitate clarificări, precum și eventuale măsuri avute în vedere de conducerea IPJ Teleorman în ceea ce-l privește pe angajatul instituției.

Răspunsul a fost unul prompt și îl redăm integral:

„Poliţistul în cauză îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciului Logistic, fiind încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 1995. Cu privire la cele apărute în spaţiul public, menţionăm că imediat ce conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman a fost informată cu privire la cele sesizate s-a dispus declanşarea, din oficiu, a cercetării prealabile pentru a stabili existenţa/inexistenţa unei fapte ce ar putea constitui o abatere disciplinară prevăzută de Legea 360/2002 cu modificările şi completările ulterioare. În momentul de faţă, s-a dispus inventarierea bunurilor din cadrul Compartimentului Tehnic în vederea clarificării situaţiei de fapt având în vedere că, poliţistul în cauză este gestionar al acestui compartiment. Din primele verificări, se pare că poliţistul ar fi comercializat mijloacele de imobilizare pe care le-ar fi procurat personal. În funcţie de rezultatul verificărilor, se va dispune în consecinţă. Ţinem să precizăm că aceste comportamente nu sunt tolerate de conducerea inspectoratului care va lua măsuri drastice în situaţia în care se confirmă cele sesizate, având convingerea că fiecare poliţist trebuie să fie demn de consideraţia şi încrederea impuse de profesia aleasă”, se arată în răspunsul IPJ Teleorman.

2 Comments

  1. Cred ca shopurile pentru adulti se bat pe echipamentul asta. Mai ales daca au fost si folosite …..

  2. acesti scelerati dela IPJ TR au fost prinsi cu ismenele in vine . Seful lor slugarnic lingea ciorapii lui Dragnea dupa ce veneau de la vanatoare . Subordonatii la fel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.