Eveniment

Câteva familii încearcă să oprească apa să nu intre în case – “De doi ani avem apă în casă!”

DSC05155Aproape la fiecare ploaie sau pe perioada rece a anului, pentru câteva familii din Alexandria, de pe strada Victoria (între numerele 51 şi 57) totul devine un coşmar, deoarece acolo apele acumulate din ploi şi zăpezi au inundat, pur şi simplu, curţile oamenilor. De câteva zile, apa bălteşte în curţi, iar în unele cazuri a ajuns până în casele de locuit, însă situaţia se poate înrăutăţi, odată cu topirea gheţii care s-a format. Situaţia celor cinci-şase case de pe strada respectivă se pare că este cunoscută şi la Primăria Alexandria, însă problema acelor cetăţeni este destul de dificil de rezolvat. “Nu există canalizare aici, de aceea s-a ajuns la o asemenea situaţie”, a spus una din femeile care locuiesc în casele afectate de ape de pe strada Victoria. Silvia Zlătaru ne-a vizitat la redacţie şi ne-a chemat să vedem situaţia în care locuieşte împreună cu ceilalţi şase membri ai familiei, din care doi copii minori. “Este de vreo doi ani aşa, apa asta vine din ploi şi din ce se scurge de pe stradă. Am vorbit şi la Primărie, ne-au promis că ne fac şi nouă strada, ne fac canalizare, însă au renunţat, au zis că nu au fonduri. O să fie vai de capul nostru, or să ne cadă casele”, a spus femeia, care a precizat că întreaga ei familie trăieşte din ajutorul social. Deşi a propus la Primărie inclusiv demolarea casei, pentru a ridica puţin curtea şi fundaţia, femeia spune că n-a găsit rezolvare în acest sens, astfel că trebuie să trebuie să aştepte încălzirea vremii şi retragerea apelor.

Situaţia este destul de gravă şi la locuinţele din apropiere, apa din câteva curţi ameninţând serios să ajungă în casele de locuit. “N-avem ce face, dacă nu există canalizare, când va veni căldura ne va intra apa în casă şi chiar nu ştiu ce voi face, pentru că eu stau singură”, ne-a spus cu lacrimi în ochi Florea Frumosu.

Situaţia oamenilor de pe str. Victoria din Alexandria se pare că este cunoscută destul de bine la nivelul Primăriei. Primarul Victor Drăguşin a precizat faptul că “situaţia de acolo am discutat-o în atâtea rânduri, o cunoaştem, dar nu avem ce face, atâta timp cât oamenii nu vor să lucrăm la acel şanţ de scurgere. Acest şanţ trebuie făcut în grădinile acelor curţi, însă un cetăţean s-a opus lucrărilor, trebuie să intervenim cu utilaje, iar acest lucru presupune un deranj pentru cetăţenii din zonă. Cert este că lucrările respective nu se fac în această perioadă, se fac vara”. B.Pană

DSC05156DSC05154

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.