Economie

Câte unități de producție alimentară mai funcționează în Teleorman

Cifre statistice centralizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și date publicității la începutul lunii ianuarie 2023, relevă situația alimentară în județul Teleorman, ce unități de producție sunt înregistrate și ce obiect de activitate au acestea.

Astfel, în ceea ce privește producția de carne, există un număr de 12 măcelării. Opt dintre ele se regăsesc în Alexandria, 3 în Turnu Măgurele și doar una în Roșiori de Vede.

De altfel, numărul carmangeriilor este ceva mai mare, cu un total de 38 la nivelul întregului județ. Douăsprezece sunt situate în Alexandria, 9 în Turnu Măgurele, 6 în Roșiori de Vede, 4 în Zimnicea și una în Videle. Restul de 6 se regăsesc în localitățile Gălăteni, Dulceanca, Olteni, Bragadiru, Moșteni și Ciolănești.

Dat fiind faptul că Teleormanul este o zonă oarecum prielnică activităților de pescuit, există și 20 de magazine de pește, repartizate astfel: 5 în Zimnicea – oraș dunărean, 3 în Turnu Măgurele, de asemenea, municipiul are ieșire la Dunăre, 3 în Alexandria, unul la Videle, 3 la Drăgănești (este cunoscut faptul că aici se comercializează pește adus din județul Olt), 2 la Islaz (râul Olt) și 1 la Bujoru.

La capitolul magazine de comercializare a mierii sau a altor produse apicole, situația e mai puțin favorabilă, existând în Teleorman doar 3 astfel de magazine: 2 în Alexandria și 1 la Roșiori.

Există, de asemenea, și 10 centre de prelucrare a laptelui, repartizate astfel: 2 în Beuca, și câte unul în fiecare dintre comunele Lăceni, Drăgănești Vede, Viișoara, Călinești, Drăcșănei, Zâmbreasca, Ciolănești, Mîrzănești.

La momentul actual, în Teleorman funcționează 6 depozite alimentare în Alexandria, 2 în Turnu Măgurele, 1 în Videle și 1 în Poroschia. În schimb, fabricile de pâine din județ sunt destul de numeroase, în număr de 64, printre care: 9 în Roșiori de Vede, 8 în Turnu Măgurele, 5 în Alexandria, 4 la Zimnicea , 2 în Videle și restul în comunele învecinate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.