Politic

Cât de sigură este miza PNL-ului de un senator şi un deputat? Pîrvulescu la Senat, Almăjanu la deputaţi. Luptă mare pentru următorii

Zilele trecute, mai toată presa locală a dat zvonul că peneliştii şi-au pregătit locomotivele pentru campania electorală la alegerile parlamentare, unde şi-au propus să dea lovitura, respectiv un senator şi doi deputaţi. La senatori, pe primul loc eligibil, s-a pus Eugen Pîrvulescu, preşedintele interimar la marelui PNL, iar la deputaţi, continuând tradiţia, a fost aprobat, fără nicio reţinere, actualul deputat Marin Almăjanu. Ambii candidaţi sunt locomotivele care vor trage lista la câştig. Dacă Eugen Pîrvulescu nu se bucură de sprijinul tuturor primarilor liberali, din 28, circa 6-7 mai cârcotesc, mai ales câţiva din fostul PDL, Almăjanu rămâne sigur “febleţea” celor 28 de primari, atât din vechiul PNL, cât şi din PDL. Este mult prea cunoscut ca să nu adune voturile necesare unui loc de deputat. Ba mai mult, sigur va aduna mult peste ce-i este necesar, voturi de care al doilea de pe listă ar putea profita, ca la o eventuală redistribuire să adune exact câte îi trebuie pentru a deveni deputat. Tocmai de aceea, lupta pentru locul doi la deputaţi este foarte ascuţită. Florin Titirişcă revendică el acest loc, invocând succesul de la locale, Dan Popescu ridică şi el pretenţii pentru locul doi, susţinând că i se cuvine de drept, iar Bădulescu vrea din nou în Parlament pentru că ştie cum să fie deputat, iar Mihai Murar se consideră cel mai bine pregătit profesional pentru acest post. Cine va fi, rămâne de văzut. Cert este însă, după opinia noastră, că nici unul din cei enumeraţi nu trag voturi după ei sau, dacă o fac, este mult prea puţin pentru a completa un loc de deputat. Şi putem să vă spunem şi de ce. După un simplu calcul pentru Senat, un loc de senator are nevoie de cel puţin 70.000 de voturi, în condiţiile în care la vot prezenţa va fi de cel puţin 50 la sută, iar unui deputat, în aceleaşi condiţii, îi trebuie cel puţin 50.000 de voturi. PNL are 28 de primari, care dacă asigură circa 2.000 de voturi fiecare din localitatea lui, totalul ar fi de 56.000 de voturi, deci un deputat, restul urmând regulile redistribuirii. Situaţia este mult mai grea la Senat, unde, chiar dacă cei care votează la deputaţi cu PNL vor vota, probabil, şi la Senat, tot va fi destul de dificil să realizeze necesarul pentru un loc de senator, respectiv al preşedintelui Pîrvulescu. Dar, oricum, la redistribuire se va completa. Sigur, vor mai veni şi din afară, poate chiar 10.000 de voturi, care însă tot nu vor completa necesarul pentru al doilea deputat. Ca urmare, este posibil ca PNL să rămână doar cu un senator şi un deputat. (Gh.P.)

5 Comments

  1. Măh, postacii ăștia ai PSD, sunteți penibili. Voi și suporterii FCSB, creier cât nuca! Cum măh, nehaliților, să vă legați de boala unui om sau de religia altuia! Mai schimbați și voi sloganu’, orizontul nu se termină în vârful nasului vostru cârn! Credeți că dacă intră un PNList în parlament e mai rău ca acum? Milogilor, vă e frică să nu pierdeți simbria de slugi ale îmbuibaților PSD?

  2. Cu asemenea oameni, PNL ia maxim 10% in Teleorman. Adventisti corupti, semianalfabeti, agresivi si injuriosi la tot pasul! Nu se mai poate asa ceva…

  3. si de ce Almajanu ar atrage voturi ,chipurile ca este cunoscut? adica va merge asaaa…din inertie,ca daca tot a mai fost..? pai eu as vrea sa fie la fel de cunoscut , in afara de numarul mandatelor , ce anume a facut pentru Teleorman?plus ca a fost si cam bolnav din cate s-a scris in presa,deci ar trebui sa-si vada totusi mai mult de sanatate,s-o lase mai usor cu munca. dar daca stau si ma gandesc ,la cat de ”solicitanta” este munca de parlamentar , e intr-adevar cel mai bun loc de munca pentru un om cu o sanatate precara. pana la urma, nici unul dintre cei pe care ii platim frumos si bine din banii publici nu s-a remarcat prin ceva care sa merite aceasta cinste din partea teleormanenilor, indiferent de culoarea/apartenenta politica. asa ca, de ce m-as duce sa-i votez?…! mai bine,banii pentru lefurile lor, ar fi redistribuiti saracilor…ca sigur ar fi mai bine cheltuiti !

  4. Ricardinio de la margine

    Ce cauta papagagalul de Murar pe lista de posibili candidati la scaunul de parlmentar din moment ce a facut preinfart.Locul lui este in cimitir alaturi de rudele fostei sotii la Magura.

  5. Atat cat timp la Rosiori, securistul-bandit Fierascu este lider de organizatie, nu merita nimic PNL!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.