Politic

Militaru vrea partid, să-l ducă-n Legislativ

Pentru clasa politică din judeţ, Lucian Militaru nu este nici pe departe un anonim. Cu trei mandate consecutive de primar, până la localele din anul 2012, când surpriza PSD, Nicolae Bădănoiu, i-a încheiat şederea în fruntea administraţiei locale de la Videle, democrat-liberalul s-a ales cu un mandat de deputat în Parlamentul României, prin redistribuire, e adevărat, după alegerile generale din toamna anului 2012.

După aproape un mandat petrecut în Camera Deputaţilor, spre finalul anului trecut, Lucian Militaru era hotărât să revină în politica de la nivel de judeţ, obiectivul său fiind câştigarea unui nou mandat în fruntea administraţiei locale de la Videle, astfel că prezenţa democrat-liberalului pe buletinul de vot la scrutinul pentru locale, era aproape o certitudine.

Însă, Primăria de la Videle s-a dovedit a fi un obiectiv cam greu de atins pentru deputatul PNL, care s-a răzgândit înainte de alegeri şi a renunţat la candidatură în favoarea colegului său de partid, Adrian Carabet, şi acesta cu la fel de puţine şanse de a ieşi câştigător din cursa electorală.

Cu aproape trei luni înaintea alegerilor parlamentare, un loc considerat eligibil pe listele de candidaturi, fie că e vorba de Camera Deputaţilor, fie că e vorba de Senat, pare să fie, în momentul de faţă, obiectivul deputatului Lucian Militaru. În acest sens, se pare că partidul din partea căruia va candida poate fi oricare, cât timp şansele ca deputatul Militaru să se aleagă cu încă patru ani în Legislativ sunt unele reale.

Nu ştim dacă a fost prima opţiune, însă gura târgului vorbeşte că deputatul Lucian Militaru ar fi dus tratative serioase pentru a trece în tabăra PMP înainte de alegerile parlamentare. Condiţia pusă de Militaru, respectiv aceea de a deschide lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor, nu a fost însă privită cu ochi buni de liderii de la centru ai PMP, astfel că, deocamdată, deputatul liberal s-a văzut nevoit să rămână în stand-by, adică în PNL. Pentru cât timp, nu se ştie, mai ales în contextul în care, pentru liberalii din judeţ, sunt considerate eligibile un loc pentru Camera Deputaţilor şi, cu foarte mare noroc, un loc pentru Senat, iar deputatul Militaru nu pare să fie în cărţi nici pentru unul, nici pentru celălalt.

Pe de altă parte, se pare că discuţii referitoare la o candidatură pe un loc considerat eligibil, chiar şi la redistribuire, au fost purtate de către deputatul liberal şi cu reprezentanţii ALDE, fără vreun rezultat deocamdată. Liberalul ar fi cerut, se pare, timp de gândire, pe care liderii ALDE i l-au acordat.

Dacă se va mulţumi cu un loc pe listele de candidaturi ale PNL, eligibil sau nu, sau dacă va părăsi tabăra liberală pentru un partid mai ofertant rămâne de văzut. Cert este însă că deputatului Lucian Militaru îi face cu ochiul un nou mandat în Legislativ, iar pentru a-l obţine pare dispus să uite cât este de… liberal. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Cata ipocrizie!? Ce a facut el in legislatura asta pentru cei care l-au trimis acolo si nu numai pentru ei, ci in general,ca sa aspire din nou la un nou mandat? Pai asta sa observe alegatorii ca astea vor neaparat sa mearga la somn eventual la pensii speciale si in rest nu-i intereseaza!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.