Eveniment

Câştigătoarele concursului “Cel mai bun cozonac. Cea mai bună pască” – Alexăndrencele, mai pricepute la pregătirea cozonacului

Monica DUMITRESCU

Ediţia a VI-a a concursului “Cel mai bun cozonac. Cea mai bună pască”, organizat de Primăria Alexandria anual înanitea sărbătorilor de Paşte, s-a desfăşurat miercuri, 9 aprilie, la Clubul Pensionarilor. În competiţia destinată în exclusivitate alexăndrencelor au fost înscrişi 21 de cozonaci şi 8 păşti.

Startul concursului a fost dat de primarul Victor Drăguşin care a urat succes participantelor. Un juriu format din câştigătoarele locului I, atât la secţiunea cozonac, cât şi la secţiunea pască, dar şi din cofetari şi patiseri, a avut sarcina de a alege câştigătoarele de anul acesta. Sarcina nu a fost deloc uşoară, toate produsele prezentate fiind de calitate. Criteriile după care a fost realizată jurizarea au fost: aspectul exterior al produselor (formă, volum, împletitură), aspectul cojii (culoare, luciu), aspect în secţiune (miez, umplutură), miros şi, nu în ultimul rând, gust.

Premiul I la categoria “Cel mai bun cozonac” a fost acordat Ioanei Anca, pe locul II clasându-se Maria Tudor, iar pe locul III Rodica Glinţă. La secţiunea “Cea mai bună pască” locul I a fost ocupat de Maria Vărzaru, locul II a fost ocupat de Mihaela Marin, iar locul III de Maria Tudor.

Câştigătoarele au primit premii constând în produse de uz casnic, respectiv seturi de oale pentru locul I la ambele secţiuni, cuverturi pentru locul II şi lenjerii de pat pentru locul III. Şi celelalte participante au primit din partea organizatorilor câte un mic premiu constând în produse utile în gospodărie. Cel care a înmânat diplomele şi premiile a fost de data acesta administratorul municipiului, Ştefan Tăbăcitu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.