Eveniment

Case distruse, autoturism incendiat, intervenţii SMURD…

Locuinţa unei bătrâne a fost distrusă de foc

În ziua de Crăciun, la ora 14.15, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa Petrei I., de 70 de ani, din comuna Răzmireşti. Militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria au intervenit la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, localizând şi lichidând focul în aproximativ două ore. Au ars ori au fost distruse de flăcări următoarele bunuri materiale: acoperişul şi tavanul locuinţei pe o suprafaţă de cca. 35 mp, un dormitor cu mobilierul aferent (2 paturi, o masă, trei scaune, un televizor, un aparat radio) şi o bucătărie (un frigider, un aragaz, o butelie, trei scaune, o masă de lemn, un dulap, un covor, două mochete, o uşă şi două tocuri de geam). Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 12000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei, reprezentând restul casei de locuit, anexele şi locuinţele din apropiere. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că evenimentul s-a produs din cauza jarului căzut dintr-o sobă, proprietara fiind plecată la o înmormântare. Nu s-au înregistrat victime.

 

Persoană decedată la Calomfireşti

Stanca B., de 81 de ani, a fost găsită decedată de către pompierii militari alexăndreni, în data de 23.12.2012, la ora 09.43, în propria locuinţă, aceasta fiind cuprinsă de flăcări. Proprietara, cunoscută cu probleme locomotorii din cauza vârstei înaintate, probabil a vrut să facă focul în sobă şi a căzut lângă aceasta, asfixiindu-se. La această intervenţie au participat şi paramedicii de pe SMURD, aceştia acordând primul ajutor fiicei proprietarei care a leşinat în momentul ajungerii la faţa locului. Incendiul a fost stins în stadiul în care a fost găsit, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, flăcările distrugând următoarele bunuri materiale: 2 paturi, 3 ferestre şi 3 uşi din lemn, un televizor, o masă şi 2 scaune, tavanul unui dormitor pe o suprafaţă de cca. 6 mp, un frigider şi aproximativ 20 kg de textile. Pagubele au fost apreciate la suma de 6000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 80000 de lei.

 

A luat foc casa! Să vină pompierii!

 

În data de 23.12.2012, la ora 05.25, pe numărul unic de urgenţă 112, pompierii militari roşioreni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Virgil C., din municipiul Roşiorii de Vede. Focul, ce cuprinsese două camere de locuit, cu tâmplăria din lemn aferentă (tavanele confecţionate din scândură pe o suprafaţă de cca. 18 mp), acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 3 mp şi mai multe materiale textile, a fost localizat şi lichidat de pompieri cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, după cca. o oră şi jumătate. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la peste 20000 de lei, iar cea a pagubelor la aproape 5000 de lei. Din primele verificări efectuate de pompieri pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că acesta a izbucnit din vina lui Spirea P., de 63 de ani, ce locuia în acea casă şi care a făcut focul într-o cameră, lăsându-l nesupravegheat. La această intervenţie nu au fost înregistrate victime.

 

Autoturism incendiat intenţionat

Sâmbătă, 22 decembrie 2012, la ora 01.15, pompierii militari roşioreni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism Volkswagen, proprietatea lui Robert S., aflat pe Drumul European E70, în apropierea municipiului Roşiorii de Vede. La sosirea militarilor, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, flăcările cuprinseseră capitonajul din interiorul autoturismului, bancheta din spate, tetierele şi tapiţeria de la plafon. Incendiul a fost stins în stadiul în care a fost găsit, valoarea pagubelor fiind apreciată la suma de 10000 de lei. Menţionăm că maşina avea parbrizul, luneta şi oglinzile laterale sparte, iar elementele de caroserie prezentau deformări în urma unor acţiuni mecanice. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând compartimentul motor şi o parte din caroserie, a fost apreciată la suma de 20000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere de către o persoană necunoscută, motiv pentru care cazul a fost preluat de către organele de poliţie pentru cercetări.

 

În ajutorul bolnavilor!

Pompierii militari roşioreni au fost solicitaţi în data de 23.12.2012, la ora 10.12, de către Victor D., să intervină pentru deblocarea locuinţei Victoriei T., de 80 de ani, din municipiul Roşiorii de Vede, strada Buzeşti, deoarece acesta nu mai răspundea de ceva vreme vecinilor, fiind cunoscută cu probleme medicale.

Pompierii au deblocat uşa cu accesoriile de descarcerare, persoana în cauză fiind găsită căzută, în stare de inconştienţă, fapt pentru care aceasta a fost preluată de către un echipaj SMURD şi transportată de urgenţă la Spitalul Municipal Roşiorii de Vede.

 

 

 

 

Din suflet, pentru suflete

 

Prin contribuţia benevolă a fiecărui pompier militar teleormănean, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun şi Anul Nou s-a reuşit achiziţionarea mai multor produse tradiţionale pentru copiii şi bătrânii aflaţi în suferinţă, din judeţul nostru.

Instituţiile care au beneficiat de sprijinul pompierilor militari au fost Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, Centrul „Mama şi Copilul supuşi violenţei domestice” din municipiul Roşiorii de Vede şi Căminul de Bătrâni Balaci. Pe lângă produsele tradiţionale – cozonaci, fructe, sucuri, carne de porc şi dulciuri, au fost achiziţionate şi produse de strictă necesitate care să sprijine aceasta activitate de îngrijire a celor nevoiaşi, respectiv un cuptor cu microunde, o hotă de aragaz, un prăjitor de pâine, o maşină de tocat, un fier de călcat, perdele, îmbrăcăminte pentru copii şi un televizor. Valoarea totală a bunurilor oferite în dar acestor copii şi bătrâni a fost de 7617 lei.

Aceste mici cadouri, oferite de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, au fost însoţite de urări de sănătate, fericire, gânduri bune şi bineînţeles, de tradiţionalul La Mulţi Ani!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.