Social

Casa Județeană de Pensii Teleorman: Aplicația care permite transmiterea în format electronic a documentului de informare privind plata drepturilor a devenit funcțională

Casa Județeană de Pensii Teleorman informează persoanele care dețin cont în Portalul CNPP și care doresc transmiterea în format electronic a documentului de informare cu privire la plata drepturilor care se achită prin intermediul caselor teritoriale de pensii că aplicația care permite acest lucru a devenit funcțională. Procedura prevede utilizarea unei cereri tip care se descarcă, se completează, se semnează olograf/electronic, după caz și se transmite prin Portal, accesând secțiunea “Depunere cereri și documente”.

Pentru a facilitarea acestui demers, reprezentanții Casei Județene de Pensii Teleorman precizează pașii care trebuie urmați. Astfel, pentru transmiterea documentului de informare prin funcționalitatea care a fost dezvoltată în Portal, cererea va fi adăugată în Portal numai prin contul personal al beneficiarului: se accesează contul online din fereastra de autentificare de pe pagina principală a www.cnpp.ro, prin introducere e-mail și parolă; se accesează secțiunea “Completare formulare” – “Depuneri cereri și documente” “Pensii” – “Document de informare”; se selectează “Transmiterea documentului de informare online” și se completează câmpurile obligatorii din fereastra “Depunere documente”;  anumite informații legate de datele de identificare sunt preluate în mod automat, dar există și posibiltatea ca acestea să fie modificate de solicitant; numerele de dosar de pensie și de alte drepturi/indemnizații se preiau în mod automat din sistem; documentul Cerere pentru transmiterea documentului de informare online trebuie încărcat. Acesta poate fi downloadat prin click pe Descarcă aici din fereastra Fișiere de încărcat. După descărcare, cererea tip se completează, se semnează olograf/electronic, după caz și se încarcă prin click pe butonul Alege fișier; se completează codul CAPTCHA din chenarul verde, apoi click pe butonul Salvează și trimite; se afișează mesajul: Cererea a fost transmisă cu succes către CNPP. Mesajul indică faptul că cererea a ajuns, în vederea prelucrării, la casa teritorială de pensii care a fost selectată de pensionar la momentul completării electronice.  Beneficiarul va primi de la PORTAL@CNPP.RO un e-mail de informare cu numărul de înregistrare alocat din PORTAL. Beneficiarul va primi un alt e-mail de la PORTAL@CNPP.RO, de înregistrare a cererii în cadrul sistemului CNPP – număr alocat din Registratura casei teritoriale de pensii unde s-a depus cererea; în secțiunea Cererile mele pot fi vizualizate detalii legate de cererea depusă; beneficiarul va primi un e-mail de informare după aprobarea cererii în cadrul sistemului CNPP.

Accesarea documentului de informare online se poate face prin două modalități:  Documentul de informare poate fi accesat prin PORTAL, din contul utilizatorului: “Datele mele din sistemul public de pensii” -> “Document informare plata pensie”;  documentul de informare poate fi accesat din e-mail-ul solicitantului unde se va transmite o informare ce conține linkul către documentul generat.

Accesarea documentului de informare generat în PORTAL se poate efectua doar in situația în care pe dispozitivul utilizat de solicitant, acesta din urmă este logat în contul de PORTAL sau a salvat anterior datele de logare la PORTALUL CNPP. În caz contrar, va apărea un mesaj de tipul: Raportul solicitat nu există. În această situație se va proceda astfel: se accesează contul online din fereastra de autentificare de pe pagina principala a www.cnpp.ro, prin introducere e-mail și parolă; se accesează: “Datele mele din sistemul public de Pensii” – “Document informare plată pensie”.

Pentru verificarea autenticității documentului de informare de către instituții/societăți/autorități publice, pe PORTAL a fost creată secțiunea “Contact – Verificare document de informare”. Verificarea se poate face astfel: prin introducerea identificatorului unic existent pe documentul de informare; prin scanarea codului QR existent pe documentul de informare, ceea ce presupune folosirea unei aplicații de citire a codului QR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.