Social

Casa Județeană de Pensii Teleorman a efectuat, în luna august, plăți pentru 96.845 beneficiari de asigurări sociale

Conform datelor centralizate de Casa Județeană de Pensii Teleorman, în luna august 2021, au fost plătite pensii și indemnizații pentru 96.845 pensionari beneficiari de asigurări sociale, în sumă totală de 140.189.392 lei, în timp ce au fost depuse un număr de 421 cereri de pensionare cazuri noi și 262 cereri privind recalcularea drepturilor de pensie.

De asemenea, instituția a înregistrat 14 cereri privind stabilirea unor drepturi de pensie comunitară sau confirmarea stagiului de cotizare realizat în România și a efectuat un număr de 1.616 tranzacții reprezentând: drepturi noi, modificări de pensii și indemnizații, recalculări, modificări conturi, modificări de adrese, modificări de nume, schimbarea modalității de plată, corecții CNP, acordare taloane CFR, înființări și lichidări conturi, sistări și suspendări de la plată – dosare de pensii ca urmare a decesului ori alte cauze, transferări dosare pensii și/sau indemnizații, precum și rețineri de pensii.

Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 au fost încheiate 7 contracte de asigurare socială, iar în conformitate cu Legea nr. 163/2020 au fost încheiate 15 contracte de asigurare socială.

Totodată, reprezentanții CJP Teleorman transmit că au fost eliberate 56 formulare – Notificarea calității de neasigurat în sistemul de Securitate Socială din România, au fost înregistrați 55 utilizatori externi ai portalului cnpp.ro.

Tot în luna august, au fost înregistrate 293 cereri de acordare a biletelor de tratament balnear și s-au eliberat 415 bilete de tratament balnear.

În privința ajutoarelor de deces acordate în luna de referință, acestea au fostîn număr de 477, în sumă de 2.518.012 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.