Social

Casa de Pensii Teleorman face precizări referitor la indemnizațiile copiilor persoanelor care au fost persecutate din motive etnice

Legea nr. 154/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 573 din 7 iunie 2021 și a intrat în vigoare începând cu data de 10 iunie, motiv pentru Casa Județeană de Pensii Teleorman face o serie de precizări referitor la actul normativ.

Astfel, începând cu data de 10 iunie, Casa Județeană de Pensii Teleorman primește cererile depuse în baza legii, pe care le va analiza și va emite, ulterior, hotărârile de stabilire a drepturilor cuvenite în temeiul legii.

Drepturile se acordă și se plătesc începând cu data de 1 ianuarie 2022, mai transmit reprezentanții Casei Județene de Pensii Teleorman.

Potrivit legii recent intrate în vigoare, se va acorda o indemnizație lunară în cuantum de 175 lei copilului care are cel puțin un părinte: decedat, dispărut sau exterminat în trenul morții, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, în timpul deportării în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, în timpul privării de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare, în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuința pe care o deținea, în timp ce a făcut parte din detașamentele de muncă forțată.

Având în vedere contextul pandemic, pentru respectarea măsurilor de protecție anti-COVID, reprezentanții Casei Județene de Pensii Teleorman recomandă persoanelor vizate de precizările mai sus-menționate să apeleze inclusiv la modalitatea transmiterii cererilor prin intermediul serviciilor poștale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.