Social

Casa de Pensii Teleorman a început distribuirea biletelor de tratament balnear

Casa Județeană de Pensii Teleorman informează că, începând cu data de 07 martie 2022, se distribuie primele bilete de tratament balnear, atribuite de Societatea Comercială de tratament balnear și recuperare a capacității de muncă – “T.B.R.C.M.” S.A., în următoarele stațiuni: Amara, Bala, Buziaș, Covasna, Pucioasa, Gioagiu Băi.

Persoanele interesate se pot adresa direct Compartimentului Bilete de Tratament Balnear, etaj 1 din cadrul instituţiei județene.

Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu completările şi modificările ulterioare, Casa Naţională de Pensii Publice contractează locuri la tratament balnear, la începutul fiecărui an, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi repartizează numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă judeţeană de pensii în funcţie de numărul total de potenţiali beneficiari şi în funcţie de valorificările din anii precedenţi.

De asemenea, locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea CNPP (T.B.R.C.M. – S.A), în număr de 13 la nivelul ţării şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil. La încheierea contractelor se va ţine seama de gradul de solicitare al staţiunii şi de categoria de confort oferită, precum şi de nivelul maxim al tarifelor, stabilit de CNPP şi casele de pensii sectoriale, ce poate fi suportat din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Criteriile pe baza cărora se acordă bilete pentru tratament balnear, precum şi nivelul contribuţiei băneşti individuale a asiguraţilor şi a pensionarilor se aprobă anual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.