Politic

Casa de Cultură a fost preluată de Primăria Alexandria

consiliul localCarmen Dumitrescu

Vreme îndelungată, situaţia Casei de Cultură a Sindicatelor a fost destul de dificilă. Asta pentru că, pe de o parte, ea nu a fost întreţinută corespunzător în ultimii an, astfel încât să servească scopurilor sale fundamentale şi, pentru că investiţii importante nu s-au mai făcut absolut deloc. Ca atare, frigul din sala mare a clădirii a devenit proverbial iar alexăndrenii au evitat, mai ales pe timpul sezonului rece, participarea la evenimente culturale derulate în incinta respectivei săli.

Între timp, primarul Victor Drăguşin declara că situaţia Casei de Cultură s-ar putea îmbunătăţi o dată cu preluarea ei în subordinea municipalităţii, care şi-a propus, încă de acum doi ani, transformarea Casei de Cultură într-un Centru al Artelor, acesta fiind un proiect comun al Primăriei Alexandria şi al Consiliului Judeţean Teleorman. Lucrurile par a intra în normalitate în ultima perioadă, pentru că în cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului Local, ce a avut loc cu puţin înaintea mini-vacanţei de Paşte, consilierii locali au aprobat trecerea Casei de Cultură în administrarea Primăriei Alexandria. Preluarea clădirii de către municipalitate s-a făcut, însă, numai cu acordul celor patru confederaţii sindicale de la nivel local, fără a exista şi un acord al conducerii sindicatelor la nivel central. De acum înainte, perspectivele pentru viaţa culturală a oraşului sunt mult schimbate, pentru că există şanse din ce în ce mai mari de implementare a proiectului amintit mai sus, despre care primarul Alexandriei vorbeşte de ceva vreme. Astfel, spaţiul din cadrul incintei va fi amenajat pentru înfiinţarea unui cinematograf 3D, a unei săli de dans, a unei săli de spectacole şi a unei galerii de expunere. Proiectul va avea o sursă de finanţare mixtă, împărţită între consiliul local şi consiliul judeţean.  Despre acest proiect al său, Victor Drăguşin spune că este unul dintre cele mai necesare tinerilor din muncipiu care “trebuie scoşi din cluburi şi baruri şi, mai mult decât orice trebuie să li se ofere alternativa firească de petrecere a timpului liber – cinematograf, expoziţii de artă, spectacole de teatru, concerte muzicale, etc.”

Iar prima investiţie care va fi făcută este, potrivit primarului Victor Drăguşin, un cinamatograf 3 D, ale cărui costuri s-ar ridica, potrivit lui, la aproximativ 5 miliarde de lei. Primarul a mai spus că Centrul Artelor este prioritatea sa în mandatul său curent şi că, în clipa în care se va realiza trecerea spaţiului la Consiliul local Alexandria, se va renunţa la orice altă investiţie şi va începe demersurile pentru ca tinerii municipiului să se poată bucura de actul de cultură într-un spaţiu destinat special acestui scop. De asemenea, primarul a mai precizat că galeria de artă existentă deja în incinta Casei de Cultură îşi va păstra rolul şi se doreşte continuarea colaborării cu toţi oamenii de cultură care doresc să se implice în realizarea unui astfel de proiect extrem de important pentru comunitate.

One Comment

  1. Doamne ajuta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.