Eveniment

Casă cuprinsă de foc, la Valea Cireșului; pompierii s-au luptat cu flăcările aproape două ore

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Valea Cireșului, comuna Botoroaga, în seara zilei de joi, 31 ianuarie, anunţă ISU Teleorman.
La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, precum și militarii Detașamentului de Pompieri Videle, cu încă o mașină de stingere.
Aflați la aproximativ 200 de metri de gospodăria în flăcări, salvatorii n-au mai putut înainta cu autospecialele, din cauza lucrărilor la rețeaua de canalizare și a noroiului care trecea pe alocuri de genunghi, existând riscul ca mașinile să rămână împotmolite. Asa ca pompierii au întins furtunurile până la gospodăria cuprinsă de foc, care se manifesta generalizat, existând riscul distrugerii întregii locuințe și a unui garaj în care se afla un autoturism.
In ajutorul salvatorilor au venit autoritatile locale si cetateni din localitate, dar si încă un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, care a acționat la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.
Pe timpul intervenției, o butelie a explodat, iar alte două au fost scoase din flăcări, făra ca vreo persoană să fie rănită. Incendiul a fost localizat în limitele găsite și stins după aproape două ore, reușindu-se astfel salvarea unei părți din casa de locuit și a garajului în care se afla autoturismul.
Flăcările au distrus o cameră, un hol, o bucătărie, aproape jumatate din acoperișul casei și mai multe anexe gospodărești pe o suprafață de peste 150 mp.
Din primele cercetări efectuate, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la instalația electrică a unui boiler cu defecțiuni. Din păcate, focul a fost observat și anunțat cu întârziere deoarece proprietarii imobilului locuiesc în orașul Videle, iar casa o vizitează ocazional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.