Social

CAS Teleorman / Niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigațiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultației de prevenție

“Preventia este o componenta extrem de importanta a sistemului de sanatate, careia trebuie sa îi acordam o mai mare atentie pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Prevenirea imbolnavirilor si depistarea unor afectiuni in faze incipiente mai usor de tratat aduce beneficii majore. Pacientii vor avea sanse mai mari de recuperare, iar costurile vor fi mai mici. Noile reglementari reprezinta doar primii pasi pentru intarirea preventiei. Consultarile pentru viitorul Contract–cadru, prin care dorim sa introducem noi masuri in aceasta directie, vor demara in scurt timp, astfel incat sa putem lua cele mai bune decizii pentru sanatatea populatiei”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

In acest sens, CAS Teleorman indeamna persoanele cu varsta peste 40 ani sa acceseze serviciile medicale de preventie care se efectueaza de catre medicul  de familie, servicii ce cuprind, dupa caz si un set de analize specific decontate din FNUASS.

Efectuarea acestor servicii medicale are scopul sa previna aparitia unor afectiuni cronice, al caror debut se inregistreaza de obicei intre 40-50 de ani.

In baza biletelor de trimitere eliberate de medicii de familie in cadrul consultatiilor de preventie, furnizorii de servicii paraclinice aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari au obligatia efectuarii investigatiilor recomandate pentru aceasta categorie de varsta chiar daca valoarea de contract a fost epuizata.

Niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigațiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultației de prevenție, pe motiv că s-au epuizat fondurile.

Sesizarile primite de la asigurati vor fi verificate si se vor lua masurile care se impun in cazul in care se constata ca le-au fost incalcate drepturile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.