Social

CAS Teleorman a încheiat contracte cu 10 centre de permanenţă

mediciÎn vederea asigurării acoperirii asistenţei medicale în mediul rural, 24 de ore din 24, pentru anul 2013, Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman a încheiat contracte cu 10 centre de permanenţă care au arondate 83 de localităţi. Cele zece centre de permanenţă sunt Centrul de permanenţă fix Călineşti, cu sediul în sat Licuriciu, Centrul de permanenţă fix Olteni, cu sediul în clădirea fostei primării Perii-Broşteni, Centrul de permanenţă fix Scurtu Marecare fiuncţionează în clădirea anexa primăriei Scurtu Mare, Centrul de permanenţă Dobroteşti “Ion Pitiş”, Centrul de permanenţă fix Lisa cu sediul în sat Vînători, Centrul de permanenţă fix Smârdioasa, Centrul de permanenţă fix Crîngu, Centrul de permanenţă fix Gălăteni, Centrul de permanenţă fix Slobozia Mândra, Centrul de permanenţă fix Mîrzăneşti care îşi are sediu şi funcţionează în anexa căminului cultural din satul Valea Părului. În acestea îşi desfăşoară activitatea 57 de medici.

Medicii din aceste unităţii au în general stocuri de medicamente şi materiale sanitare pentru a face faţă situaţiilor cu care se confruntă, chiar şi situaţiilor de urgenţă, iar atunci când se impune, pacienţii, după ce le-a fost acordat primul ajutor, sunt îndrumaţi spre unităţile spitaliceşti sau către consult de specialitate. Centrele de permanenţă se dovedesc a fi destul de benefice pentru teleormăneni, lunar medicii din aceste unităţi acordând destul de multe îngrijiri medicale şi de tratamente, localnicii din zonele deservite de centrele de permanenţă fiind scutiţi de drumurile către spitale, atunci când au avut probleme nu foarte grave de sănătate. Pe de altă parte, persoanele care apelează la medicii din centrele de permanenţă, sunt nu numai teleormăneni care au nevoie de tratament, ci şi persoane care merg pentru consultaţii. Dintre persoanele care necesită serviciile medicale acordate de medicii de familie în regim de permanenţă sunt în general copii. Dacă este cazul, pacienţii centrelor de permanenţă au primit trimiteri la medicii specialişti, iar dacă medicii de familie considerat că este necesară intervenţia echipajelor de la Ambulanţă se face apelul către salvare, mai ales în cazul afecţiunilor grave ce nu pot fi rezolvate în centru, ci în secţii de specialitate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria. (C.P.)

2 Comments

  1. Intrebare:cum poate un medic sa lucreze dimineata la cabinetul lui-8 ore ,apoi toata noaptea la centrul de permanenta 12 ore si iar ziua urmatoare 8 ore la cabinet? Cum e permis asa ceva? Protectia muncii…..?
    De ce nu se angajeaza medici numai pe centrele de permanenta?

  2. Buna seara, as dori sa stiu daca la aceste centre se acorda asistenta si la domiciliu…..mai exact fiind nevoie de administrarea unei injectii la o persoana imobilizata la pat ….nedeplasabila……multumesc anticipat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.