Sport

Cărți pentru românii din dreapta Tisei, donate de Asociația pentru Cultură și Sport ”George Ogăraru”

În timpul sărbătorilor de iarnă, chiar înainte de Crăciun, Asociația pentru Cultură și Sport ”George Ogăraru” a realizat o donație substanțială de cărți în limba română, destinate copiilor români din dreapta Tisei. Peste 3400 de volume au fost colectate și aduse copiilor vorbitori de limba română, din satele Dobric și Plăuț, aflate în administrația Ucrainei.

Asociația pentru Cultură și Sport ”George Ogăraru” este patronată de către fostul fotbalist stelist George Ogăraru, cu origini în comuna teleormăneană Talpa. După ce a agățat ghetele în cui, George Ogăraru a decis că trebuie să se implice la nivel social și cultural, prin înființarea forului care îi poartă numele. George Ogăraru este recomandat de o carieră prodigioasă în care a îmbrăcat tricoul echipei naționale sau pe al celebrei echipe olandeze Ajax Amsterdam. El este dublu campion al României cu Steaua, câștigător al Cupei României, iar în străinătate a câștigat campionatul, Cupa și Supercupa Olandei, cu lăncierii, dar și Cupa Elveției, cu Sion.

De 11 ori internațional, George Ogăraru a fost titularul postului de fundaș dreapta la ultima mare performanță a unei echipe de club românești, calificarea Stelei în semifinalele Cupei UEFA, ediția 2005-2006. Grație acestui succes, Ogăraru a primit ordinul ”Meritul Sportiv”, la palatul Cotroceni, din partea Președintelui României.

Întorcându-ne la acțiunea de donație de carte, aceasta s-a realizat prin intermediul Instituției Prefectului județului Maramureș și a Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Mai mult, fostul coechipier al lui George Ogăraru, Mihai Neșu, grav accidentat la coloana vertebrală pe terenul de fotbal, a devenit voluntar al asociației menționate, realizând logo-ul din imaginea atașată. (Cristian Frisk)

One Comment

  1. Dupa mama, e din Gramesti, Suceava, unde a si crescut; ar fi interesant sa stim si de unde, din Teleorman, e dupa tata…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.