Politic

Carmen Daniela Dan, prima femeie la cârma Ministerului de Interne

Unul dintre cele mai importante ministere din Guvernul Grindeanu, Ministerul Afacerilor Interne, va fi condus, pentru prima dată, de o femeie, iar fostul prefect al judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, a fost nominalizată pentru a prelua portofoliul. Astfel, după Liviu Dragnea, prin Carmen Daniela Dan, judeţul Teleorman dă, pentru a doua oară, ministrul de Interne. Preşedintele PSD a ocupat portofoliul Ministerului de Interne pentru o scurtă perioadă de timp în anul 2009 (20 ianuarie 2009 – 11 februarie 2009), când şi-a dat demisia motivând fondurile insuficiente primite de minister prin proiectul de buget pe 2009.

„Atât timp cât structurile ministerului nu sunt susţinute financiar, nu pot atinge ţintele asumate”, spunea actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor după numai 12 zile petrecute la Ministerul de Interne.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne îi asigură social-democratei Carmen Daniela Dan prezenţa în şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, precum şi prezenţa la reuniunile Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) unde miniştrii de Interne sunt responsabili cu migraţia, gestionarea frontierelor şi cooperarea poliţienească.

De asemenea, printre altele, în subordinea / în coordonarea / în cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poliţia de Frontieră Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Imigrări, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Instituţia Prefectului, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, dar şi Arhivele Naţionale.

După alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, senatorul PSD de Teleorman Carmen Daniela Dan a fost aleasă preşedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat. De asemenea, Carmen Daniela Dan a fost şi prefect al judeţului, încă din martie 2014, funcţie din care şi-a dat demisia pentru a putea candida, din partea PSD, la scrutinul pentru parlamentare. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. calugarul Vasile

    mai are si un inspectorat de aviatie, din cate stiam …

  2. Robin HOOD

    Penibil, urat, mizerabil!!!!Amantele la putere!!!

  3. Tot secretara e. Ministerul ca si Guvernul e Dictat de Mustacios

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.