Politic

Carmen Daniela Dan a prezentat bilanţul anului 2014

Ioan DUMITRESCU

Marţi, 23.12.2014, prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, însoţită de consilierul său Gabriel Crîngeneanu, au ţinut o ultimă conferinţă de presă din acest an în care au ţinut să prezinte activitatea Instituţiei Prefectului pe anul 2014. Carmen Daniela Dan a menţionat, printre altele, că intenţionează, sau şi-ar dori, să nu rămână în mentalul, în memoria teleormănenilor ca prefectul inundaţiilor, în ciuda faptului că anul acesta s-a confruntat cu patru rânduri de inundaţii, iar unii colegi i-au făcut cadou o pereche de cizme de cauciuc. Prefectul Carmen Daniela Dan a precizat că în anul parcurs a fost nevoită să gestioneze situaţii de urgenţă, două procese electorale şi mii de acte administrative. Mai mult decât atât, în urma investigaţiilor procurorilor de la ANI, doi primari au fost declaraţi incompatibili, este vorba despre primarii comunelor Orbeasca şi Crîngeni (însă urmează procedura legală, aceste rapoarte fiind contestate de primari la instanţa de contencios, urmând ca această instanţă să se pronunţe
definitiv. Numai în urma unei soluţii definitive nefavorabile
persoanelor aflate în stare de incompatibilitate, Prefectul poate emite
ordinul de încetare a mandatului) şi alţi primari teleormăneni fiind în vizorul ANI. Instituţia Prefectului a primit mii de petiţii pentru retrocedări, sute de cauze de judecată pe tema fondului funciar, acuzaţii pentru fapte de corupţie şi sute de audienţe pe diverse teme. De asemenea, a monitorizat distribuirea programului guvernamental „Cornul şi laptele”, dar şi procesul de nemulţumiri de la SC Donau Chem Turnu Măgurele.

De altfel, prefectul Carmen Daniela Dan a recunoscut şi faptul că de când a venit în Prefectură şi-a propus să schimbe o parte din mentalităţi, fără să acuze pe unul sau altul dintre subordonaţi de ancrasamente. Iar într-un final prefectul a urat tuturor teleormănenilor multă sănătate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.