Social

Cardurile de sănătate care nu au ajuns la asiguraţi vor fi distribuite prin medicii de familie

card sanatatePână acum, conform celor afirmate de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, peste 90% din cardurile de sănătate au ajuns la asiguraţi, iar sistemul, în această formă, funcţionează bine. Şi în Teleorman procentul de distribuţie este mare, doar circa 12.000 de carduri fiind returnate la CAS Teleorman.

Potrivit lui Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, nu au apărut probleme majore, ci doar unele minore, care au putut fi remediate pe loc. Acesta a mai precizat că procentul de distribuţie este de peste 90%, iar restul vor fi distribuite prin medicii de familie.

Astfel, cardul ar urma să intre în funcţiune de la 1 ianuarie 2015, timp în care medicii de familie vor utiliza în paralel cele două sisteme, atât cel clasic de raportare, cât şi cel cu cardul vreme de aproximativ trei luni.

În privinţa cardurilor care nu au putut ajunge la asiguraţi din diferite motive, acestea nu vor mai fi ridicate de la sediile CAS şi urmează să fie distribuite prin medicii de familie, direct la cabinetele lor cu ocazia primului consult.

Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină Familiei, a afirmat că ar fi necesar ca toată lumea să primească un card de sănătate, arătându-se de acord să distribuie pacienţilor cardurile rămase, atunci când aceştia vin la consultaţie, dar nu din plăcere, ci din teamă că acestea ar putea fi rătăcite, fiind mai bine să stea în custodia medicului de familie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.