Social

Cardul de sănătate nu se foloseşte exclusiv de la 1 august, ci în paralel

cititor cardFolosirea exlcusiv a cardului naţional de sănătate pentru primirea şi acordarea serviciilor medicale de la 1 august a fost amânată din nou. Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman a primit directive de la Bucureşti să anunţe populaţia, dar mai ales furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale că “reglementările legale în vigoare privind prezentarea şi utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi acordarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale prin utilizarea cardului naţional de către furnizori rămân nemodificate şi după data de 1 august 2015.”

Accesul la medici şi la servicii medicale se face exact ca până acum. Cetăţenii, cei care deţin card, trebuie să prezinte cardul la medic. Cei care acordă servicii medicale vor proceda şi ei ca şi până acum. Adică, până la eventualele modificări ale actelor normative incidente pe acest domeniu, furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale vor continua acordarea serviciilor medicale, medicamente şi dispozitive medicale în aceleaşi condiţii ca şi în prezent, fie în baza cardului de sănătate, celor care îl deţin, fie pe baza adeverinţei de asigurat, acelora care nu au intrat în posesia cardului de sănătate.

Motivul pentru care serviciile medicale nu se acordă exclusiv pe baza cardului este acela că zeci de mii de români nu ar fi intrat în posesia lui, dar şi că luna august e lună de concedii. Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat că nu s-a stabilit o altă dată a obligativităţii folosirii cardului, dar probabil din septembrie ar urma să fie utilizat. În Teleorman aproape 1.300 de carduri stau neridicate la sediul CAS, la care se mai adaugă o listă cu 50 de asiguraţi ai casei OPSNAJ. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.