Economie

Carburanţi mai ieftini! Unde? La ART Alexandria prețurile la carburanți, fără egal

Preţul carburanţilor din România este în continuă scădere, pentru că preţul barilului de petrol s-a prăbuşit. Cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, după care se formează preţurile carburanţilor în România, au coborât şi ele, însă nu în aceeaşi măsură.
Deși barilul de petrol continuă să scadă, litrul de benzină şi motorina nu se ieftineşte într-un ritm la fel de alert.
Față de anii anteriori, și benzina s-a ieftinit la pompă, dar nu semnificativ, și nu în același raport cu ieftinirea petrolului. Una dintre benzinările din România și, implicit, din Teleorman a luat atitudine și au recurs la scăderea drastică a prețurilor la carburanți, ajungând să practice prețuri de neegalat pe piață. Este vorba de benzinăriile ART unde am auzit că prețurile la carburanți practicate în rețeaua din Teleorman sunt imbatabile.
Curiozitatea ne-a împins să mergem la stația din Alexandria, pe care am găsit-o aglomerată. Nici o pompă nu era liberă. Am întrebat șoferii care este motivul pentru care au ales să alimenteze la ART și ne-au spus că prețurile sunt sub nivelul prețurilor practicate în celelate benzinării din Alexandria, iar calitatea carburanților foarte bună.
Astfel, la orele amiezii, vineri, 2 septembrie, prețul benzinei 98+ era de 5.19 lei pe litru, comparativ cu 5.34 lei pe litru la o stație concurentă. La benzina 95 prețul era de 4,79 lei pe litru, la motorina + și la motorină prețurile erau de 4,99 lei pe litru, respectiv de 4.68 lei pe litru.
Care sunt motivele care au condus la scăderea prețurilor la carburanți în stațiile ART din Teleorman, precum și cum este posibil ca acestea să fie sub prețurile practicate în benzinăriile din județ, în condițiile în care cei mai mulți comercianți de carburanți spun că acest lucru nu se poate, vom afla în cadrul unui interviu cu una dintre persoanele din conducerea lanțului de benzinării. (C.P.)
DSCN0265 (1) DSCN0271 DSCN0272 DSCN0273

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.