Eveniment

Caravana “Malul Vânăt”, în Teleorman / Casting pentru personajele principale ale lungmetrajului scris și regizat de Andreea Borțun

Cu ocazia pregătirii lungmetrajului “Malul Vânăt”, scris și regizat de Andreea Borțun (unul din fondatorii festivalului Ideo Ideis), o echipă de artiste-cercetătoare, formată din regizoarea Andreea Lăcătuș și actrița Ioana Manciu, a început căutările pentru cele două personaje principale chiar printre locuitorii județului Teleorman.

Proiectul de lungmetraj “Malul Vânăt” este câștigător al pieței de co-producție Transilvania Pitch Stop 2021 și al concursului de proiecte 2021 organizat de Centrul Național al Cinematografiei. Filmul spune povestea Laviniei, o mamă singură, care încearcă să construiască o viaţă mai bună pentru ea şi copilul ei.

“Cum subiectul filmului este inspirat de această zonă a României, mi s-a părut firesc ca primele căutări să înceapă de aici. În plus, îmi doresc să cunosc și să descopăr prin procesul de casting oameni care nu au studii în actorie, dar se pot raporta în mod onest la lumea și problematicile sensibile pe care le explorează filmul (constantul joc între supraviețuire și trăire într-o familie monoparentală, fenomenul migrației și efectele sale asupra copiilor lăsați în urmă, decalajul dintre urban și rural în România)” – mărturisește Andreea Borțun.

Așadar, pentru aceste proiect cinematografic suntem în căutarea unui personaj feminin (între 30 și 38 ani), Lavinia, și a fiului ei, Dani (între 12 și 15 ani).

Filmările vor avea loc în județul Teleorman, începând cu vara acestui an și este produs de Gabriela Suciu prin Atelier de Film (producătoarea filmului “Crai Nou”, câștigătorul marelui trofeu “Golden Shell” la Festivalul Internațional de la San Sebastian, care va rula din 4 martie în cinematografele din toată țara).

În parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, echipa proiectului realizează inclusiv o serie de ateliere de dezvoltare personală prin teatru și film, cu copii din școlile și liceele din județ.

Echipa va fi prezentă săptămânal în Teleorman, de luni până miercuri, începând cu 21 februarie. Persoanele care se regăsesc în descrierea profilelor (femeie între 30-38 ani și copil/adolescent 12-15 ani) pot contacta organizatorii pentru programarea unei întâlniri: Andreea Lăcătuș: 0754416865 / Ioana Manciu: 0754260699.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.