Eveniment

Caravana Filmelor TIFF poposeşte şi anul acesta la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Şi anul acesta, municipiul Alexandria se numără printre cele 15 oraşe în care va poposi Caravana Filmelor TIFF. Timp de trei zile, în perioada 11-13 august 2016, alexăndrenii cinefili se vor putea bucura în aer liber de proiecţia unor filme de excepţie. Evenimentul se va desfăşura, ca şi în anii trecuţi, în parcarea Consiliului Judeţean Teleorman, în fiecare seară din intervalul menţionat, începând cu ora 21.45.

În prima seară, pe 11 august, Caravana TIFF aduce la Alexandria, în avanpremieră, unul dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului: “Câini”, câştigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2016 şi al Premiului criticii – FIPRESCI la Cannes.

Descris drept “o surpriză şi o revelaţie” la Cannes, unde a fost comparat cu multi-premiatul “No Country for Old Men”, thriller-ul scris şi regizat de Bogdan Mirică îi are în distribuţie pe trei dintre cei mai apreciaţi actori români: Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu.

Alexăndrenii vor avea ocazia să vadă şi “Fragmentar”, o adaptare după romanul cult al lui Tom McCarthy, despre un tânăr obsedat să-şi reconstituie trecutul pe care nu şi-l mai aminteşte, programat pentru cea de-a doua seară a evenimentului, dar şi “Fiul lui Saul”, premiat cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin, cu actorul clujean Levente Molnár în distribuţie, acesta fiind programat pentru seara de 13 august.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.