Social

“Caravana de bine”, la Zimnicea / Consultații medicale gratuite pentru persoane vulnerabile

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în continuarea angajamentului de a interveni acolo unde este nevoie de ajutor, derulează Caravana de Bine, un proiect umanitar dedicat persoanelor vulnerabile și menit să ofere acces la screening medical pentru depistarea unei game variate de afecțiuni. Caravana face parte din Campania națională de promovare a sănătății în comunitățile vulnerabile și este implementată de Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al organizației United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC). Proiectul, care se desfășoară până în septembrie 2022, își propune să promoveze în rândul oamenilor importanța prevenției, să îi ajute să conștientizeze riscurile la care se expun negllijându-și sănătatea și să le crească încrederea în medicii care le pot salva viața.

Pe durata campaniei, Caravana va ajunge și în județele Arad, Botoșani, Brăila, Caraș Severin, Mehedinți, Olt, Ialomița, Covasna, Giurgiu, Vrancea, Teleorman, Bacău, Bihor, Suceava.

În fiecare comunitate rurală din cele 16 județe, voluntarii Crucii Roșii Române vor desfășura demonstrații de prim ajutor – pentru adulți si copii, sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, TBC.
De asemenea, voluntarii Crucii Roșii Române vor culege informații în vederea realizării de baze de date statistice, rapoarte și profile comunitare privind starea de sănătate, nevoia de servicii medicale și de educație pentru sănătate.

În acest sfârșit de săptămână, Caravana de Bine ajunge la Zimnicea. Astfel că, vineri, 6 mai, și sâmbătă, 7 mai, între orele 10.00 – 18.00, în Sala de sport a orașului, situată în strada Eroilor, nr. 3, persoanele vulnerabile vor beneficia de servicii medicale gratuite: măsurarea tensiunii arteriale și glicemiei, consultații: – cardiologie –EKG, medicină internă – ecograf, oftalmologie, diabetologie, pediatrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.