Social

“Caravana de Bine” a Crucii Roșii ajunge sâmbătă în comuna Beciu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România continuă proiectul “Caravana de Bine”, demarat în luna februarie a anului 2022, proiect umanitar ce se adresează persoanelor nefavorizate. Sâmbătă, 21 ianuarie, caravana va fi prezentă și în comuna Beciu, județul Teleorman, în vederea oferirii unor investigații medicale gratuite pentru depistarea afecțiunilor ce pot pune viața în pericol. Aceste consultații se vor desfășura în incinta unui cabinet medical mobil și se va beneficia de accesul la mai multe specializări într-o singură zi. Acest eveniment va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie 2023, la Școala Gimnazială dn comuna Beciu, în intervalul orar 10.00-19-00.

Pentru o conștientizare a nevoilor comunității, în vederea organizării acestui proiect umanitar, voluntarii Crucii Roșii au aplicat 100 de chestionare în comună, fiind selectați respondenți din toate categoriile de vârstă, cuprinzând cât mai multe domenii ocupaționale. Conform sondajului, 1 din 6 persoane corespunde unei stări de sănătate precare. Problemele de sănătate cel mai des întâlnite la nivelul locuitorilor din comună sunt bolile de inimă – tensiune, în număr de 78, urmate de probleme cu vederea – 47 și probleme cu diabetul – 44.

Investigațiile medicale gratuite, puse la dispoziție de către Crucea Roșie, sunt următoarele: EKG și Ecografie Abdominală, consultații în oftalmologie, medicină generală, dar și diabetologie și măsurarea tensiunii, glicemiei, greutății, temperaturii și pulsoximetriei.

Acest proiect se află la a II-a ediție, iar de-a lungul timpului, Crucea Roșie a sprijinit mai multe comune ale județului Teleorman prin diferite acte de caritate și servicii puse în serviciul persoanelor. În luna noiembrie a anului 2022, “Caravana de Bine” a ajuns și în comuna Vârtoapele, iar rezultatele au fost remarcabile: s-au realizat 193 de consultații gratuite de care s-a bucurat un numar de 62 de persoane. Tot în anul 2022, în luna octombrie, 78 de persoane vulnerabile din comuna Lunca au beneficiat de aceste servicii medicale gratuite. Încă din luna februarie a anului 2022, când a fost demarat acest proiect, “Caravana de Bine” a Crucii Române a călătorit în 17 localități din mai multe județe și a oferit 10.405 de consultații gratuite unui număr total de 3008 persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.