Eveniment

Caravana Atelierelor CRED, dedicată bunelor practici în educație, a ajuns și la Alexandria

Astăzi, 20 mai 2022, Casa Corpului Didactic Teleorman în parteneriat cu Ministerul Educației a organizat atelierul “ETICA ÎN EDUCAȚIE”, eveniment ce face parte din cea de-a doua serie de workshop-uri dintr-un total de 90 la nivel național, sub-activitatea A4.3 a CRED, “Informarea decidenților de politici educaționale, experților și partenerilor educaționali relevanți privind actualizarea Curriculumului Național” din proiectul “Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.

“Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților din partea Ministerului Educației, Expert Proiect CRED, domnul Mihail Cioflan, din partea Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, domnul Inspector Școlar General, Florin Oriță, doamna Inspector Școlar General Adjunct Luminița Flori Vilae.

Atelierul a avut caracter interactiv fiind organizat la Colegiul Național “Al. I. Cuza” din Alexandria, unde au fost prezenți 50 de participanți: experți în dezvoltare curriculară, autori de auxiliare/materiale didactice, autori de resurse educaționale deschise sau alte resurse de învățare relevante pentru activități de adaptare curriculară, reprezentanți organizațiilor non-guvernamentale, sindicate.

Sub coordonarea doamnei conf. dr. ec. Corina-Ionela Dumitrescu de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, participanții la workshop au avut ocazia de a cunoaște și împărtăși bune practici privind repere ale eticii în educaţie, dilemele etice în educaţie, procesul de rezolvare a dilemelor etice, etica activităţilor de predare – evaluare, fiind un bun prilej de reflecție și generare de soluții de ameliorare șau optimizare a procesului educațional, de împărtășire a conceptelor, opiniilor și ideilor relevante pentru sistemul educațional românesc”, transmit reprezentanții CCD Teleorman.

“Mă simt onorată să fiu parte a  Echipei CRED, proiect de mare anvergură pentru sistemul educațional românesc, ce are ca obiectiv principal prevenirea părăsirii timpurii a şcolii prin măsuri sistemice de aplicare inovativă şi sustenabilă a noului curriculum naţional, urmărind creşterea accesului la experienţe de învăţare de calitate ale elevilor din învăţământul preuniversitar primar şi gimnazial”, a declarat Marinela Iana – director Casa Corpului Didactic Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.