Eveniment

Carantină forțată după fuga din izolare, pentru doi teleormăneni/ Cei doi fuseseră amendați anterior din același motiv

Doi teleormăneni pentru care fusese impusă măsura izolării la domiciliu și care au încălcat-o au fost duși, duminică seară, în carantină instituționalizată, pentru o perioadă de 14 zile, transmit autoritățile. Sunt primele două persoane pentru care a fost luată, la nivelul județului Teleorman, măsura prevăzută de Ordonanța militară adoptată de autorități la sfârșitul săptămânii trecute. Mai mult, cele două persoane mai fuseseră amendate anterior din același motiv.

Potrivit prefectului județului, Liviu Dumitrașcu, în ultimele zile, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Teleorman au aplicat 28 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, iar valoarea acestora a fost de 137.000 lei. Totodată, și o unitate de alimentație publică din județ a fost sancționată sâmbătă, 21 martie, pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activității.

Începând de duminică, 22 martie, așa cum prevede Ordonanța Militară nr.2, persoanele care încalcă izolarea la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, și care părăsesc locația fără aprobare sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, pentru o perioadă de 14 zile.

La nivel national, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2, au fost plasate în carantină instituționalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.