Social

“Capsule de teatru și deșteptări” la Liceul Teoretic Zimnicea

“Pentru copiii Liceului Teoretic Zimnicea, am solicitat o sumă de bani pentru a desfășura un proiect extraordinar de important legat de adolescenți – IDEO IDEIS Capsule de teatru și deșteptări. Acesta a fost prins pe capitolul ‘Cultură, Recreere și Religie’, iar toată activitatea se va desfășura în Liceul Teoretic Zimnicea împreună cu adolescenții de acolo și cadrele didactice”, declara Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea, după ședința Consiliului Local al orașului din 28 iulie.

Astfel, într-o anexă atașată Hotărârii privind “aprobarea rectificării bugetului local al orașului Zimnicea pe anul 2021”, se precizează că pentru “Cultură, Recreere și Religie”, acesta este de 1.784,00 mii lei, ceea ce înseamnă că o parte din sumă asigură desfășurarea activității IDEO IDEIS în Liceul Teoretic Zimnicea.

Experiența “Capsule de teatru și deșteptări” IDEO IDEIS este bazată pe două teme: autocunoașterea prin ateliere de teatru și dans, dar și lucrul în echipă prin ateliere de teatru și muzică. Participanții vor fi doar liceenii cu vârsta cuprinsă între 15 – 19 ani, iar activitățile se vor desfășura în perioada 7 – 12 septembrie 2021.

“Experiența de învățare din capsule se trage dintr-o serie de instrumente de explorare artistică și e aplicată într-o temă centrală pe care o vei explora prin ateliere ghidate de niște artiști și pedagogi de referință. Structura modulară permite experienței să ia forme noi, inspirate de nevoile grupului și experiența trainerului”, spun reprezentanții IDEO IDEIS. Astfel, o capsulă este formată din trei artiști și pedagogi străluciți, din care fac parte un trainer de teatru, un trainer de arte alăturate și un mentor.

Potrivit informațiilor de pe pagina oficială IDEO IDEIS, un trainer de teatru o să-i urce participantului “curajul pe o scenă și o să-i ridice cortina vulnerabilității printr-o serie de exerciții de explorare personală inspirate din arta actorului”, pe când, trainerul de arte alăturate va face o introducere în dans sau film pentru a antrena curiozitatea adolescenților. Cât despre mentor, acesta va fi prezent pentru îndrumare și pentru a răspunde la toate întrebările care vor apărea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.