Politic

Candidatura lui Adrian Bădulescu, în atenţia Biroului Permanent Judeţean al PDL

Carmen Dumitrescu

Disputele din ultima perioadă din cadrul PDL Teleorman au pus sub semnul întrebării mai multe candidaturi la alegerile parlamentare. Însă candidatura care a generat cele mai numeroase discuţii în ultima perioadă este aceea a lui Adrian Bădulescu, deputat de Alexandria, care a reuşit, în toată perioada în care exercitat atribuţiile aferente demnităţii câştigate prin vot acum patru ani să se implice în spaţiul public şi să-şi menţină vizibilitatea. Pentru că i s-a impus, de către partid, să candideze în Colegiul Alexandria, dar nu la Camera Deputaţilor, aşa cum îşi dorea, ci la Senat, Bădulescu s-a manifestat destul de tranşant şi a spus că, în situaţia dată, el refuză orice fel de candidatură: “Nu mai suntem pe vremea Partidului Comunist, pentru ca să stabilească partidul cine şi cum candidează şi cum ia decizii un deputat sau un senator. Am depus o contestaţie chiar în cursul săptămânii trecute, ea se află, în două copii, la Flutur şi la Blaga. Oricum, eu vă spun acum, ca să fie cât se poate de clar: Eu nu candidez la Senat în nici o situaţie… Oricum, ultimele lucruri care se vehiculează pe piaţa bârfelor sunt acelea că am bătutpalmacu USL. Deci, vedeţi, disputele din interiorul partidului duc la alte aberaţii, iar lanţul slăbiciunilor devine din ce în ce mai complex”.

În faţa acestei declaraţii, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL, Marian Zlotea a spus că acel comentariu al lui Bădulescu legat de regulile Partidului Comunist nu este adecvat, în contextul în care, fiind destul de tânăr, nu are de unde să ştie cum se întâmplau lucrurile în vremuri comuniste şi că, în mod evident, refuzul său de a candida va fi avut în vedere de către partid, dacă deputatul alexăndrean nu va comunica eficient cu partidul şi conducerea lui: “Dacă nu vom reuşi să comunicăm aşa cum trebuie, noi vom fi obligaţi să luăm act de refuzul domnului Bădulescu de a candida şi să desemnăm pe altcineva”.

Ulterior, Bădulescu a refuzat să mai dea vreo replică lui Zlotea şi a declarat că îşi doreşte ca discuţiile dintre conducerea partidului şi membrii săi să se poarte la partid, nu prin intermediul mass-media.

În cea de-a doua parte a zilei de ieri a avut loc la sediul judeţean al partidului, o nouă şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PDL, iar preşedintele Marian Zlotea a declarat că unul dintre punctele de pe ordinea de zi vizează candidatura lui Adrian Bădulescu sau retragerea sa din cursă, lucru ce va depinde, în mod cert, de atitudinea deputatului în raport cu regulile şi disciplina stabilite de partid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.