Politic

Candidaţii PDL Teleorman vor opta pentru o campanie “din uşă în uşă”

Carmen Dumitrescu

Pentru cei care susţin PDL în lupta electorală ce se apropie, cunoaşterea strategiei candidaţilor acestui partid în campania pentru alegerile parlamentare constituie o informaţie foarte importantă. Tocmai de aceea, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul judeţean al partidului, candidaţii PDL Teleorman s-au prezentat în faţa opiniei publice şi şi-au declarat deschis gândurile pe care le au în pragul acestei lupte foarte dificile.

Astfel, deputatul Adrian Florescu a atras atenţia asupra problemelor demografice şi economice pe care le întâmpină judeţul Teleorman de ani buni: “Teleormanul face parte din topul celor mai sărace zone ale Europei şi asta n-o spun eu, ci cifre seci şi reci din statistici. Atât de sărac este judeţul nostru, încât fără alocaţiile de la bugetul de stat ar intra în faliment şi nimic n-ar mai funcţiona. Şi dintre judeţele sărace, Teleormanul are cel mai mare număr de pensionari, 95.356, susţinuţi doar de 50.835 de salariaţi. Iar cei mai mulţi dintre pensionari au ajuns la acest statut prin pensionare anticipată, în urma închiderii vechilor întreprinderi socialiste în locul cărora nu s-a mai construit nimic. Multitudinea de pensii anticipate, la care se adaugă pensiile pe caz de boală, face ca pensia medie în Teleorman să fie de doar 674 lei”.

Florescu a declarat că se putea face mult mai mult pentru acest judeţ, care avea avantajul apropierii de Bucureşti, însă a conchis că evenimentele economice favorabile nu s-au produs pe fondul unei proaste administrări a resurselor.

Marian Zlotea, candidatul pentru Senat în Colegiul 3, a declarat că speră ca rezultatele obţinute de candidaţii PDL să fie unele foarte bune, mai ales în contextul în care toţi candidaţii sunt determinaţi în a duce o luptă foarte dură. El a mai precizat că PDL Teleorman va opta pentru o campanie de tipul “door-to-door” (din uşă în uşă), o campanie eficientă şi ieftină, dar şi că va merge pe ideea potrivit căreia se vor pune în valoare “păcatele” adversarilor laolaltă cu efectele pozitive ale reprezentării de către oamenii PDL.

Restul candidaţilor au fost ceva mai lapidari în prezentare, unii dintre ei discutând doar despre propriile obiective, alţii considerând că e mai de efect să se descrie ca şi individualităţi.

Lucian Militaru, candidatul PDL în colegiul 4, a declarat că a sosit la conferinţa de presă direct din teren, că a început deja să vorbească cu electoratul şi că este pregătit să facă faţă oricărei confruntări, atâta timp cât alegerile vor fi corecte.

În ceea ce-l priveşte pe contracandidatul lui Crin Antonescu, Marin Ţole, acesta a declarat că principalul său avantaj în această bătălie este acela de a fi “localnic” şi a menţionat că nu se teme de notorietatea adversarului, pentru că are de partea sa onestitatea şi o carieră solidă. El a mai adăugat că nu şi-a făcut încă un calcul, din punct de vedere bănesc, a campaniei pe care o va susţine, dar că este dispus să apeleze la sprijinul instituţiilor bancare, dacă nevoile din teren o vor cere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.