Politic

Candidaţii la Parlament vor fi în concedii fără plată în campanie

Ioan DUMITRESCU

Nenumăraţii candidaţi la funcţiile de parlamentari, indiferent că sunt USL, ARD, PP-DD sau ce or mai fi ei, cei care în momentul de faţă deţin funcţii publice, ar trebui pe perioada campaniei electorale să îşi ia concediu fără plată sau concediu de odihnă sau să se autosupende pe perioada campaniei.

Este vorba, pe de o parte, de moralitate, cât şi de legalitate, pentru a nu intra în perioada respectivă în incompatibilitate. Câţi vor face acest lucru, câţi nu, şi mai ales câţi ştiu de această prevedere legală, rămâne de văzut.

Cert este că cei ce nu vor fi aleşi se pot întoarce liniştiţi la funcţiile publice călduţe după înfrângerea de la alegerile parlamentare. Cei ce vor reuşi însă să devină senatori sau deputaţi, vor fi obligaţi să renunţe la funcţiile publice definitiv, pe perioada mandatului. Printre aceştia se numără şi primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene care dacă vor fi aleşi, vor trebui să elibereze respectivele funcţii. Vacantarea respectivelor funcţii va genera un nou tur de alegeri locale, la mai puţin de un an de la precedentele locale din 10 iunie. Un nou vârtej electoral se va abate peste ţară, din care iarăşi unii vor ieşi învingători, iar alţii vor fi înfrânţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.