Social

Candidaţi puţini pentru posturile de directori de şcoli în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a scos la concurs 142 de posturi de director şi 31 de posturi de director adjunct pentru unităţile de învăţământ din judeţ. Data limită pentru înscrieri este 2 octombrie 2016. Până vineri, 30 septembrie, potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, pentru cele 173 de posturi vacante s-au înscrie în total 133 de persoane (117 pentru posturile de director şi doar 16 pentru cele de director adjunct). O parte dintre candidaţii înscrişi au optat pentru mai multe dintre posturile scoase la concurs.

Conform calendarului de desfăşurare a concursului, proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016, iar probele de interviu şi evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locaţiile stabilite de inspectoratul şcolar.

Ultimul concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat a fost organizat în 2008. De atunci şi până în prezent, directorii de şcoli au fost numiţi de ISJ, această procedură stârnind multe controverse.

Având în vedere numărul candidaţilor înscrişi, raportat la numărul posturilor vacante, este posibil ca după organizarea acestui concurs învăţământul teleormănean să se confrunte cu o criză.

Potrivit metodologiei, directorii care ocupă în prezent aceste funcţii nu vor mai putea rămâne în continuare dacă nu se prezintă la concurs şi nici dacă se prezintă şi nu promovează. În aceste condiţii conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman va trebui să numească alte persoane în funcţiile rămase neocupate. Dacă pentru parte dintre unităţile de învăţământ nu va fi o problemă găsirea unor persoane potrivite pentru a ocupa funcţia de director sau cea de director, sunt situaţii, în special în mediul rural, unde dascălii nu doresc, sau nu îndeplinesc condiţiile să preia funcţii de conducere.

2 Comments

  1. Ce smecherie!

    La unele scoli directorii si-au dat demisia zilele acestea, asa incat, la data concursului, sa nu mai fie in functie. Astfel, desi nu vor sustine examenul, vor putea fi repusi in functie dupa acest moment, pe baza ,,calitatilor manageriale deosebite, confirmate de-a lungul timpului”. Oare ISJ Teleorman va remarca acest subterfugiu, sau se va face ca ploua?

  2. Membru P.S.D.

    La Saligny&Racovita, propunem contopirea a doua caractere morale si luminoase, ce vor salva invatamantul local, Baltoiu+Blonda lui Byby=Fericire, performanta manageriala, invatamant de avant garda.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.